Skip to main content

Posts

COMING BACK AFTER 5 YEARS

ASSALAMUALAIKUM,

AKHIRNYA DATANG BALIK RASA NAK UPDATE BLOG INI AFTER 5 YEARS
NOTHING COMPLICATED HAPPEN PON, CUMA KEMALASAN DAN BUSY SANGAT MAYBE.

PLUS NOW I HAVE SOMETHING TO CONCERN...

I CONSIDERED MY LIFE NOW AS HAPPY AND SIMPLE HERE IN STATE OF PERAK.

NIE JA DULU UTK ENTRI KEMASKINI BUAT KALI PERTAMA SELEPAS 5 TAHUN.

TKASIH



Recent posts

post raya

bismillah & Assalamualaikum kabare teman2 sekalian =D adeh nampaknye makin xreti menulis kat sini life still goes on puasa raya and work tahun nie raya cuti lama kaw kaw xtau la bape belen cuti hakak last year xpat masuk gcr langsung, tahun nie total ade 40 hari?! rasa buleh pg lg nie nk cuti lelame yek pasal keja plak lately asyik dengar soklan2 bila nak nak balik manjung soklan yg xboleh dijawab langsung ade kemungkinan next year nk bertugas di tempat baru  maka terkeluarlah aku dr dalam base aku xkisah pon dalam ke luar as long aku masih duduk di samping org tersayang eceh!
nk cerita raya lah sket sebelum buka hr terakhir Ramadhan baru lah gerak nak balik kampong tahun nie turn johor yaw memandangkan nak balik johor kena lalu n9 jugak, maka around pas buka kat ms drive tue singgah la umah seremban sempat makan juadah raya n9 sambil tunggu org takbir dtg lepas tue dh dekat kul 11 baru la gerak balik muor rasa best plak, dpt menikmati rasa raya walaopon sekejap pagi raya Alhamdulillah dalam salam cium t…

Ramadhan 2013

sekian lama tak update post sekejap aje hari nie dh masuk Ramadhan 20 bulan Ramadhan Syawal nie bulan nak utamakan keluarga lah kerja jalan jugak tp mood asyik ingat femili je wiken nie aku balik seremban-muar sekali harung takpe le penat sekali sekala nak amek bajuraya singgah la jugak KL jap alang2 dh masuk KL gi la sopeng sket2 kat SOGO tue umang aih rameinye orang sampei nak pilih2 pon xsenang esp kat department budak mmg langsung tak beli lah sbb kepala serabut tgk ramai org penyudahnya ayat asben aku, kita beli je lah kat jusco manjung sama jugak fahry tp muka fahry dh mesem sbb dia ingt dpt baju superman tue haha..naseb la ayah dh kata gitu yek SYMP je nak kedai yg lapang sikit kat dept baru UNIQLO ok la price baju bajan kat situ kat situ je la pon beli baju nk bagi sedap ati fahry ade jgk juai baju disney pixar dg kartun favourite dia tue
raya berpada-pada la tahun nie bonus Alhamdulillah Tok Najib bg 500, Tok Zambry tambah lagi 500 cuti raya kali malas nk pikior sgt almaklum bini navy ko tadah je…

journey to the south

sengaje plan cuti pas budak abis cuti sekolah malas bjuang dgn kesesakan tmpt2 percutian being azwar family, sume xleh book awal nk dapat rega murah bagai. sume pon last minit. lepas maghrib gerak dr umah n tdo kat kl 1 malam. lgpon ada benda nak beli kat CM. mmg lain macam sikit taste sejak dok manjung. teringat kedai juai henbeg leather genuine dgn PU kat situ yg cantik2 sume. design pon unik lain dr yg lain. aku beli beg sandang utk kemudahan di hari muka masa kat legoland. kat sini je dh kempis poket. aku beli beg PU je, yg en azwar nie bole plak beli yg genuine. henbeg kat situ kalau genuine 300+ yea reganye. tp puas hati kot sbbnye kalauetak cap bonia ke braun buffel konpem reganya nk cecah riban kot. bab nie ai no komen..haha. mmg dh nk pg cm je kan, lepas tue terus kuar dr kl n terus pg jb. dh booking otel kat tune hotel, danga bay thru booking.com. kat booking.com yg book otel xyah bayr dulu, klu tak jadi cancel je la thru booking.com jugak. sampai jb dh nk maghrib, seb baik bo…

road to 55

pbismillahnow dalam usaha nak reduce weight berjaya menghampiri 60, haku kalau dpt beh 60 dh syukur Alhamdulillah tetapi baru sebentar tadi ada plan yg ip status ala2 mcm nie laaa 'rasa seminggu nue badan mcm dh mengembang, makan byk gilaaa tapi bila timbang BERAT x NAIK pon, menten 42kg?!'
dah dah dah, xtahu lah nak respons guane. tp jauh di sudut hati aku nie...hmm malas la nak cakap kannn. naseb baikla jaman kurus mulus xdak fesbuk. nak jugak up status 'alamak! knape weight aku 53 je nie?! dh mcm papan lapis plak, kalau kena tiup angin habis la terbang. minggu nie last trening nxt week nk tournament konpem makan banyak gilak nk dapek tenaga. takpa lah nnti menang tournament nk beli weight gain!' 
ok tipu xpernah rasa nk beli weight gain..haha. tp bila dh masuk 3 series nie sikit2 la paham. dulu ko nozie kurus kemain lagik tapi muka penuh dgn jerawat kan. dh mcm kena cikenpox spnjg tahun. now gemuk sikit(xngaku jgk tue dh gemok!) tapi kulit muka dah ok kan walopon mcm bul…

3 am

3 am and still cannot sleeplg bbrp ari je dh nak puasa hutang lom abiss lagik now budak2 tgh cuti skola tp iols xamek cuti pon sbb anak lom skolah lahi nxt year InsyAllah Fahry dh nak skool asben tgh sailing maka byk bnda merepek aku buek dgn fahry kat umah cthnya beli sos budu cap ketereh klu ada my other half tue mmg xlepas budu tue sampai cashier pasal kijo plak last week ada tragis sbb ada insiden sedih berlaku kat site Al Fatihah agak terkesan jugak dalam hati nie budak2 ramai yg cuti masuk ofc pon lengang je
ntah paoe merepek n ok mata dh layu 👍
last but not least, lawo x hakak dgn tudung ala paridah?!

annoyingnya lah kau

mengakui aku nie takdelah bagus sgt sedor diri kan sedor diri maksudnya baikilah mana patut kan adeh nyampah dgn org pasan baguss sbg contoh la kan ade jejaka sorang nie agaknye nak cepat tapi kelaparan banget menyinggahkan diri dgn drv thru' di fastfud yg suatu ketika ramai yg boikot paling glam di satu daerah nie tp malangnye servis dia masa tue sgt hampass dan mdatangkan kemarahan maka dia pon dh maki budak2 kat fastfud tue sbg tanda tak puas hati pastue xcukop lg dgn luahan perasaan kat bdk2 tue sambung lagik meroyan kat satu grup di fesbuk si jejaka yg meroyan di fesbuk nie mmg dh cukop annoying tp sgt memeranjatkan ade lg yg lebih annoyying dr jejaka itu rupenye komen2 seperti " teman dah lamey xpegi M** nie, pejadah........" "teman pun sama, idok le lalu teman nak makan beger yg bla......." "teman dgn anak teman umor 17 tahun tue pon dah lamey tak makan kat kedai tue, ........" "taksior le teman nak makan kat kedai tue,........."
tak ada satu komen pon…