Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, October 7, 2013

I just unlocked an achievement in #Pou!

www.pou.me I just unlocked the achievement: 'Clean for 1st time' in #Pou! @PouAlien

Monday, August 26, 2013

post raya


bismillah & Assalamualaikum
kabare teman2 sekalian
=D
adeh nampaknye makin xreti menulis kat sini
life still goes on
puasa raya and work
tahun nie raya cuti lama kaw kaw
xtau la bape belen cuti hakak
last year xpat masuk gcr langsung, tahun nie total ade 40 hari?!
rasa buleh pg lg nie nk cuti lelame yek
pasal keja plak lately asyik dengar soklan2 bila nak nak balik manjung
soklan yg xboleh dijawab langsung
ade kemungkinan next year nk bertugas di tempat baru 
maka terkeluarlah aku dr dalam base
aku xkisah pon dalam ke luar
as long aku masih duduk di samping org tersayang
eceh!

nk cerita raya lah sket
sebelum buka hr terakhir Ramadhan baru lah gerak nak balik kampong
tahun nie turn johor yaw
memandangkan nak balik johor kena lalu n9 jugak, maka around pas buka kat ms drive tue singgah la umah seremban
sempat makan juadah raya n9 sambil tunggu org takbir dtg
lepas tue dh dekat kul 11 baru la gerak balik muor
rasa best plak, dpt menikmati rasa raya walaopon sekejap
pagi raya Alhamdulillah dalam salam cium tgn emak&abah&suami? ade citer kelakar di situ heheh
besela balik muor abah ajak round kasi habis
on the 2nd day dh bole raya yg kat daerah lain plak
plus nk tnggu org bara'an lagik
on the 3rd raya geraklah kami ke seremban

tahun nie agak spesel sbb dh plan nk g raya jauh sket dgn femili seremban
guess where?
oklah itu je cerita raya
fahry seronot di hari raya
dgn bday dia yg ke-4 last day
wah! dh besar anakanda ku

and plus one thing
me n my BFF have same latest addiction
boelh tak teka apa?
agak mebimbangkan jugak


****************************











kalau pandai teka, now dh 2 minggu bole la reveal
ado kang JIM carik..heheh

Monday, July 29, 2013

Ramadhan 2013



sekian lama tak update post
sekejap aje hari nie dh masuk Ramadhan 20
bulan Ramadhan Syawal nie bulan nak utamakan keluarga lah
kerja jalan jugak tp mood asyik ingat femili je
wiken nie aku balik seremban-muar sekali harung
takpe le penat sekali sekala
nak amek bajuraya singgah la jugak KL jap
alang2 dh masuk KL gi la sopeng sket2 kat SOGO tue
umang aih rameinye orang sampei nak pilih2 pon xsenang esp kat department budak
mmg langsung tak beli lah sbb kepala serabut tgk ramai org
penyudahnya ayat asben aku, kita beli je lah kat jusco manjung
sama jugak fahry
tp muka fahry dh mesem sbb dia ingt dpt baju superman tue
haha..naseb la ayah dh kata gitu yek
SYMP je
nak kedai yg lapang sikit kat dept baru UNIQLO
ok la price baju bajan kat situ
kat situ je la pon beli baju
nk bagi sedap ati fahry ade jgk juai baju disney pixar dg kartun favourite dia tue

raya berpada-pada la tahun nie
bonus Alhamdulillah Tok Najib bg 500, Tok Zambry tambah lagi 500
cuti raya kali malas nk pikior sgt almaklum bini navy ko tadah jelah laki ko cuti bila
info terkini balik muor malam raya
hope disejukkan hati dia balik la awal sikit ye x
=D


Sunday, June 16, 2013

journey to the south


sengaje plan cuti pas budak abis cuti sekolah
malas bjuang dgn kesesakan tmpt2 percutian
being azwar family, sume xleh book awal nk dapat rega murah bagai. sume pon last minit. lepas maghrib gerak dr umah n tdo kat kl 1 malam. lgpon ada benda nak beli kat CM. mmg lain macam sikit taste sejak dok manjung. teringat kedai juai henbeg leather genuine dgn PU kat situ yg cantik2 sume. design pon unik lain dr yg lain. aku beli beg sandang utk kemudahan di hari muka masa kat legoland. kat sini je dh kempis poket. aku beli beg PU je, yg en azwar nie bole plak beli yg genuine. henbeg kat situ kalau genuine 300+ yea reganye. tp puas hati kot sbbnye kalauetak cap bonia ke braun buffel konpem reganya nk cecah riban kot. bab nie ai no komen..haha. mmg dh nk pg cm je kan, lepas tue terus kuar dr kl n terus pg jb. dh booking otel kat tune hotel, danga bay thru booking.com. kat booking.com yg book otel xyah bayr dulu, klu tak jadi cancel je la thru booking.com jugak. sampai jb dh nk maghrib, seb baik booking awal sbb kalau walkin mmg xdapek la kot. book seminggu awal ratenya 130/day include tax. tune hotel kalau nk book kan byk add-on. rate 130 yg aku book nie dh sekali dgn aircond, tv, 2 towel dgn basic amenities dgn wifi. tv nie utk family mmg wajib kot, fahry masuk je bilik 'ma bukak tv ma..'. Alhamdulillah bilik nie ok selesa utk tidur, berehat bagai.  toilet pon ok je no pronlem. 
tadi spt yg dirancang dapat jugak pg legoland! idea pg legoland muncul bila dpt voucher 30% dr aeon. total rega tix utk 2 adult n 1 child tadi 273. 30% tue dr rega full yg 140/adult n 110/child. kena congak la td mana lg jimat guna discount mykad. finally guna voucher sbb beza 30hengget. Voucher tue expired 30 june. sape ndak hakak ado laie 3 kpg. legoland mmg sesuai utk bawak anak2 jalan2. ramai jgk foreigner especially dr spore la kan. bderet keta spore parking td. agaknye org mesia suma dh habis cuti skola xde la ramai sgt lgpon mmg itu la salah satu sbb aku bialan time nie. fahry td seronok je layan sume ride dalam legoland mcm xpenat je. heehee.  nnti dh ada gambo hakak update lain yooo


Friday, June 7, 2013

road to 55

pbismillah
now dalam usaha nak reduce weight
berjaya menghampiri 60, haku kalau dpt beh 60 dh syukur Alhamdulillah
tetapi baru sebentar tadi ada plan yg ip status ala2 mcm nie laaa
'rasa seminggu nue badan mcm dh mengembang, makan byk gilaaa tapi bila timbang BERAT x NAIK pon, menten 42kg?!'

dah dah dah, xtahu lah nak respons guane. tp jauh di sudut hati aku nie...hmm malas la nak cakap kannn. naseb baikla jaman kurus mulus xdak fesbuk. nak jugak up status 'alamak! knape weight aku 53 je nie?! dh mcm papan lapis plak, kalau kena tiup angin habis la terbang. minggu nie last trening nxt week nk tournament konpem makan banyak gilak nk dapek tenaga. takpa lah nnti menang tournament nk beli weight gain!' 

ok tipu xpernah rasa nk beli weight gain..haha. tp bila dh masuk 3 series nie sikit2 la paham. dulu ko nozie kurus kemain lagik tapi muka penuh dgn jerawat kan. dh mcm kena cikenpox spnjg tahun. now gemuk sikit(xngaku jgk tue dh gemok!) tapi kulit muka dah ok kan walopon mcm bulan. xboleh tamak semua ndak yea kang kurus xtahan ujian tibe2 jd lupa diri yea. amek gambo medang nk cekak pinggang..

pestime pakai topi muka aku elok! 
sekian wassalam heehee

Wednesday, June 5, 2013

3 am

3 am and still cannot sleep
lg bbrp ari je dh nak puasa
hutang lom abiss lagik
now budak2 tgh cuti skola tp iols xamek cuti pon sbb anak lom skolah lahi
nxt year InsyAllah Fahry dh nak skool
asben tgh sailing maka byk bnda merepek aku buek dgn fahry kat umah
cthnya beli sos budu cap ketereh
klu ada my other half tue mmg xlepas budu tue sampai cashier
pasal kijo plak last week ada tragis sbb ada insiden sedih berlaku kat site
Al Fatihah
agak terkesan jugak dalam hati nie
budak2 ramai yg cuti masuk ofc pon lengang je

ntah paoe merepek n ok mata dh layu
👍

last but not least, lawo x hakak dgn tudung ala paridah?!

Friday, May 17, 2013

annoyingnya lah kau

mengakui aku nie takdelah bagus sgt
sedor diri kan
sedor diri maksudnya baikilah mana patut kan
adeh nyampah dgn org pasan baguss
sbg contoh la kan
ade jejaka sorang nie agaknye nak cepat tapi kelaparan banget
menyinggahkan diri dgn drv thru' di fastfud yg suatu ketika ramai yg boikot paling glam di satu daerah nie
tp malangnye servis dia masa tue sgt hampass dan mdatangkan kemarahan
maka dia pon dh maki budak2 kat fastfud tue sbg tanda tak puas hati
pastue xcukop lg dgn luahan perasaan kat bdk2 tue
sambung lagik meroyan kat satu grup di fesbuk
si jejaka yg meroyan di fesbuk nie mmg dh cukop annoying
tp sgt memeranjatkan ade lg yg lebih annoyying dr jejaka itu rupenye
komen2 seperti
" teman dah lamey xpegi M** nie, pejadah........"
"teman pun sama, idok le lalu teman nak makan beger yg bla......."
"teman dgn anak teman umor 17 tahun tue pon dah lamey tak makan kat kedai tue, ........"
"taksior le teman nak makan kat kedai tue,........."

tak ada satu komen pon dalam perkataan yg baguss
semua memilih utk meNERAKAkan orang lain

but nowadays susah nak jumpa org yg boleh bg nasihat secara hikmah
byk yg judge bdasarkan luaran aje
hari ini tak best
=D




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails