Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 12, 2010

aku yg tak understanding or...

umum dah tau psal kemalangan 10 10 10
takziah dan Al- Fatihah untuk semua mangsa kemalangan yg menemui ajal sewaktu kemalangan ini
punca kemalangan?
aku bukan tukang komen tak bertauliah nak buat spekulasi
salah buat spekulasi kang sia2 je dpt dosa kering

sbbnye aku tgk sedap2 aje org2 kat tenet tue uat andaian
tuduh pihak sana pihak sini
siap buat statement 'konon-konon-buat-kerja'
naseb baik ade buat la jugak kan
kalu tak buat kene hamput jugak ngan org2 yg tak paham2 nie
aku bukan ape yea
kdg2 aku rs mcm terhina la jugak
mmg la yg jahat tue segelintir je tp boleh tak buat statement yg lebih baik?

contoh2 ayat yg buat aku rase terhina
  1. yg ade skang nie pon tatau nak buat ape
  2. dorang nie bukan ade kerja, tue yg boleh ngadap fesbuk je dr pg smpi ptg
  3. buat statement konon2 mcm aku nie hadap sgt nak amek rasuah
  4. baaaaannnnnnyaaaaaaaaaa lagi smpi tak sanggup lah nak pikir
yg mereka nie tatau beban yg ditanggung bila dh sign itu AKU JANJI. mcm dh nmpk2 je masuk ke 'dalam' tue. bape byk tanggungjawab nk kna settlekan. bape byk manusia kena entertain, termasuk la org awam yg tak paham2 nie. kalu mule2 tue seminggu sorang je ckp mcm nie boleh la nk buat gurau2, tp kalu dh tiap2 kali jumpe2 sedara n kwn2 khabar rope gitu, boleh aku tak panas hati. selalu manusia yg bercakap2 nie ade gak isi borang SPA menaruh harapan nak masuk kerja gomen. yg ade anak pon siap nasihatkan anak masuk kije gomen..senang kan? tapi cakap tak serupa bikin betol!

SEMOGA AKU DAPAT BERKHIDMAT UNTUK NEGARA DENGAN LEBIH IKHLAS AGI
org lain nk kata ape, nk buat apa..ade aku kesah!??
dh 2x enterprame gambo snedirik



2 comments:

Farzlyna Mustafar said...

ya ya i paham.. i'm in your shoes.. wlwpon saya tak kije JKR..... saya byk buat kije utk JKR... sgt png bile kontraktor wat keje jam hamjad.. then takleh nak wat claim..

Nozie Yusof said...

sape la yg tanak byr tue? hurm..

jkr kalu lmbt mcm manepon mesti byr jugak2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails