Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, September 24, 2012

Bulan yang penuh keSENTAPan!

*entry ini myb akan jd xrelevan di masa hadapan sbb aku tgh bengkek*

As expected bulan september ini aku agak serabut
Tapi takpa lah, at least aku xterasa sgt sengal bila myotherhalf sailing
Dlm melayan keserabutan tue memang seres xterasa sgt, hari sabtu balik dr mhantar asben nk sailing semula baru la aku rasa suramnye umah aku bila tinggal berdua aje*sobs*aku dh takde target nak buat apekebende lepas nie. Tinggal pg kijo balik kijo je la. Maknanye aku kena carik perkara yg boleh membuatkan aku lupa seketika kesuraman ini*ewah*

Bila dh setel hal emak tue baru la aku sempat nk recap apa yg aku dh lalui dlm sebulan nie. Aku gagahkan diri travel manjung-muor-ganu. Pastue manjung-muor-jb-selayang-manjung. Gi jb tue pegi wedding zal+wari yg mana dua2 budak kayak maka ramaila budak kayak yg turun. Dah lama tak jumpe tue yg aku gagahkan diri turun wedding zal. Ada la dlm ramai2 tue memang lama gilak aku xjumpe, cuma keep in touch dlm FB*thnx to fb*lama gilak means masa last jumpe berat aku cuma 55kg n now berat aku dh 7*kg baru jumpe balik. So boleh bayangkan tak situasi itu. Dah la aku memang tgh bgelumang dgn diri sendiri berusaha nk turunkan bodyweight. Memula mcm 'sentap' jugak la bila kene sound 'OMG nozie ke nie? Tembamnya ko!' Lebih kurang camtue la ekspresi dia. Itu baru satu issue..

Oh lg satu aku mmg cukup terkenal dgn kulit yg xberapa nk elok, kulit aku masa unitime mmg sgt teruk. Lagi2 bila hari2 aku turun air tasik UTM, maka bertambah dasat la kulit aku. Dasat mean dh la berjerawat yg mcm xda harapan nk elok, pastue bila hari2 training jadik hitam plak. Boleh tau la hitam sbb bbelak bila bukak tudung. Kalau cuti semester memang boleh cantik, tp sekejap aje la. Jadik aku pon skang dh tak hairan la dgn produk kecantikan muka luar dan dalaman. Yg mahal murah byk la aku dh try ada la yg bg kesan +ve. But being nozie's skin, ada la time walopon dh 30tahun, jerawat remaja tetap nk kuar mcm la umor 20 tahun muda remaja. Pakai produk mahal2 pastue kulit memang elok tp kalau dh kau kulit sensitif jerawat naik jugak ye puan2.

The reason why aku merepek pasal kulit hari ini adalah, kalau aku nak beli produk kecantikan aku akan pegi sendiri tanya kat seller ke stokis ke bila aku dh betul yakin ataupun dh berSEDIA utk cuba produk baru. Tak perlu nk sua2kan aku yek. Aku agak SENTAP bila dah lama xjumpa tibe2 bg produk kat aku, ataupun berjalan lalu depan kiosk tibe strangers kejar aku suh beli produk dlm botol plastik mane ntah ada sijil KKM ke tak and bg mukadimah produk nie sesuai utk kulit bjerawat *sambil belek2 pipi aku*memang WTF n aku rasa nak tampar je!. Yes aku tau kulit aku buruk, badan aku gemuk tp tak bermakna aku sengaje biarkan terus2 jd mcm nie. Aku ingatkan aku boleh handle situasi bila member lama tiba2 bg ko produk yg dia jual utk aku cuba. Tapi aku xbersedia utk situasi mcm ini sbb aku ingatkan nk berborak sakan like masa silam sbb aku duduk jauh*mcm la aku dok obersea yek*ending cerita yg kurang bagus la utk aku. Tapi bukan salah member aku bila dia buat mcm tue, niat dia nk tolong. Cuma masanya tak tepat iaitu time aku tgh emotionally breakdown. Aku termelengung semalam kalau ingat balik. Feeling nie sama dgn 4years ago while aku sorang je yg belom pregnant after almost 2years. Memang exactly the same! Terasa mcm aku xboleh control hidup aku, aku cuma go with the flow. Satu aje yg buat aku ok x effect sgt dgn what others think about me..aku ada ALLAH walaupun adakalanya terasa malu nk bgantung padaNYA.

Begini le nasib org gemuk+tak cantik, selalu tersentuh hatinye.

Sapa yg terror boleh baca sampai habis, tahniah sbb rela nk baca repekan melampau aku ini

Ngeh!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

11 comments:

nadea ramly said...

kak..emy bace sampai abis..hihihi..bertabahlah kak nozie..caiyok caiyokk..

irmafittaputri said...

aku baca smpai habis wei..dh umur 30thn...aku pon hadapi mslah yg sama wei... sentap sokmo..at last..aku mls nk pikir...bio je la..aslong aku happy..so family pon happy..bkn kite tak try mcm2 produk..malu nak reveal je..org pakai elok..kita xde effect apa2..fuhhhhh...

norinaomar said...

aku pun tengah dalam mood kemurungan ni nozie....hanya Allah dan lakiku saja tempat mengadu

Nozie Yusof said...

Tapi emy lg dasat! I respek sama u la emy..caiyok emy jugak

Nozie Yusof said...

Tue la irma, aku buat pekak like pekak habiss! Kita punye suke la kan, why nk tanya byk2..aku dok manjung niue emosi aku stabil sikit compared to KL yg serabut tue

Nozie Yusof said...

Emy and norin! Respek tabik spring sama uols yg sgt tabah mhadapi hari2 yg mdatang. Klu boleh pakai kabel besar pokok kelapa sila la gunakan utk diri sendiri..ada paham? Hehe

nadea ramly said...

@Nozie Yusof hahaha..akak nih..KL memang serabot tau. sebab tu larik pegi kuching..ngahaha.takpe. mari bersama sama bertabah. sampai rebahh..zass..

Farzlyna Mustafar said...

psl kulit? jom la kite g facial sesama lagik!

pasal gemok? jom g mkn mi bandung lagi mlm kang.

*shoot*

ngeh ngeh

bertabahlah nozie!

Nozie Yusof said...

siang org sua produk, malam terus carik makan bagai nk gilak, kulit i xcantek? kene claim nganjisma la mcm nie..haha

Liza Othman said...

fuhh aku baca last paragraph dulu, pas ko tulis sape baca dr awal tu etc etc, baru aku start dr awal haha!!

alamak nozie ko kutuk aku jugak tu, aku pon same ngan ko masa kat U berat 52kg skrg 77kg gak.. muka pun jerawat suka naik gak, bertompok2 parut, muka laki aku lagi bersih hehe.. ko mmg saje kutuk aku ye ngehngehngeh...

oh aku pun tak suka kalau jumpa member lama igt nak sembang2 hal diri sendiri/family/life, tetiba soh beli mende2 ke.. tu later la kan.. frust jugak kalau camtu.. relax ok bebeh, kita semua ada ups & down so hang on :D

btw, ko mmg dok jauh, mmg cam obersie ;p

Nozie Yusof said...

@Liza Othman aku ckp psl aku aku je l..hehehe
aku cuma xberapa stuju la sbb aku nk seronok2 borak tibe2 nk jual barang. mmg spoil the mood n rasa xnak jumpe for another 10 years!

but life must go on kan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails