Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 15, 2011

perlukah tukar kereta?

*update*
sedan atau MPV 
imported atau local
baru atau lama
shortlisted 
VIOS vs EXORA Bold

memang dilema paling besar
aku tak tau perlu ke tak
aku ada sebijik kereta yg COMEL
sumpah mmg comel
bukan la viva @ kancil
tp mmg comel
ini aset aku yg pertama
kira besarlah beli ms umor 24 tahun kan
masa tue pk apehal la aku nkbeli besor2
asal boleh jln balik kampung, pegi kerja
umor 24tahun kan
mcm tue jelah pikirnye
ramai yg menentang aku beli keta nie
kononnye proton la
xbest la
nape xbeli myVilah
ms tue gaji aku mampu beli ini je
gaji freshgrad bape la sgt
walopon keta aku comel, kereta nie dh cecah ceruk rantau mane ntah
now mileage keta nie dh cecah 150k
masalah keta nie memule dulu tibe2 jerk
sakit hati aku, anta g service centre
pastue kene tukar bnd alah ape ntah
namenye speed sensor
abis 800 jugak
pehtue ade sekali proton panggil balik model keta aku nie sbb amenda kat tayar tue ntah
being me mmg lambat la aku bwk g proton
pastue kat area KL tibe2 bunyi mcm tayar tersekat complete dgn sound besi
baru la aku bwk g proton
ms tue smpi jgk keta aku bwk dr KL ke muar
betapa kamikazenye aku
tukar part kat proton muar
ok & free ja
mslh besar ke-3 keta aku nie jerking
bila chck tempat masuk sparkplug tue rosak 
mcm xcukop api la
tukar jugak, abis dlm 700 mcm tue
selain dr itu tayar nye asyik botak memanjang
tp aritue b4 raya tukar sportrim terus
terus tak botak
keta aku nie ok je
takde la tak selesa
takde la bgegar kalau bwk laju compared to other kompak car  yg pernah aku naik
tp ntah kenapa kalau nk trade in keta nie mmg murah gile
tue psl 1000x pk klu nk tukar
aku nk tukar pon sbb dh ade family, haruslah barang 1 family nk sumbat
keta comel aku nie kalau balik kampung mmg penuh sepenuh2nya
ngam2 je
so i need larger space 
ckp omputeh sesekali
nk tukar taktau nk tukar kepada apa
nk beli local ke oriental car
nk beli MPV ke sedan
nk beli baru or 2nd hand
itu yg rase tukar
NISSAN VANNETTE je
sayang jugak kat keta skang nie
bukannye ak best pon
keta nie dgn aku mcm bantal busuk la
kalau takde tak boleh tidor
time biase2 nie mmg kurg la rase nk tukar
tp time travel @ balik kampung mmg ndak sgt lah
huu...
I LOVE MY BABYKAILAN VERYMUCH!


sudah finalized
next week 20/2/2012 InsyAllah i get vios in myhand
kene cut cost utk shopping spree
semoga dipermudahkan segalanya
Alhamdulillah diizinkan oleh Allah
=D


3921 is mine

2 comments:

wifenavy said...

dah mampu tukar je la.. waa.. memang tul smart & simple la background blog nih!

Nozie Yusof said...

nk tukar kpd apa yg stuck tue..huhu
smart kan bckround, baru tukar..tp dh takde la link member plus gamba2 dulu. hilang terus ke ntah. camnie lah sempoi taksemak dgn mcm2 benda

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails