Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 19, 2010

cerita aidil adha

*pics googled*

sekali lagi raya aku celebrate kat manjung
pastue langsung tak balik kg
huhu sedey
takpe la..abah&mak aku sedey la kot
tak biase alongnye dok jejauh agi

minggu nie fahry pon tak berapa sehat & hensem
demam n selsema fahry berlarutan smpi 10 hari mcm tue
ade 1 petang tue, ms tue ayah fahry duty. so au berdua je kat umah ngan fahry
temperature fahry naik betol
pastue aku bg mknu bat demam. a the same time aku bgtau la en.suami
being a dot-dot asben, erus dia balik umah mlm tue nak bwk fahry pegi hosp
aku pon takot la demam xkebah2 nie kenapa pulak
takut denggi pulak
plus ade budak baru kat umah pengasuh tue kena HFMD
tp seb baikla bukan man2 penyakit g aku pk tue
virus dlm darah
sbb tue la naik rashes kat mulut, tangan ec
lepas mkn antibiotik tue okey dh
aku cuti la hari senin tue jage fahry
selasa tue aku kije jugak sbb ade VVIP nak dtg site
bos aku asyik call2 je
tpakse la jgak mhadirkan dri

oleh kerana dgn kekalutan sebelom hari raya tue
aku mmg ta dan pk nk prepare ape2 pun utk raya
balik kojer selasa tue baru la diskas ngan asben nk msak ape
mlm tue bbondong2 pegi econsave
menuye : lodeh kegemaran suami, ketupat segera ngan mee bandung KALAU ade org dtg
siap ade peristiwa hitam : aku msk ketupat tue dh dekat kul 12 mcm tue
ingat kan larat nk stay up
lupe plak siang td aku kje kuat
terlelap jugak
dengar fahry bangun mintak susu
rumah aku penuh ngan asap
haha...ketupat aku dh jd arang dlm periuk
kee kee kee..selalunye asben aku 'amokan'
seb baik la malam raya, xbalik kg plak tue
diampunkan la kesalahan aku hampir nk bakar umah tue

pagi tue la baru aku msak juadah
en.suami pegi solat raya
aku kat umah ngan fahry pakai baju lawa je
bukan baju raya pon
pakai t-shirt muslimah beli kat kodai epi
pas makan, asben bwk fahry g tgk lembu krban
dapat la daging korban
dagingnye selamat dh jd rendang
rendang mamam ngan lemang nan sebatang yg staf aku bg
aku sorang je 'baham' sbb asben tk mkn lemang ade buh jagung
*truly negeri sembilan la tue kunon* hahah
gearbox tgh mereneh di dapur tue
harap2 sedap la ea

trase mcm tergantung je entry aku nie
merapu pon ade gak
oh iye
ahad nie asben ade kursus kat KL, 2minggu plak tue
aku pulak next 2 week ade miting kat JB 3 hari
tgh ening camno nak susun pergerakan kami sekeluarga

see u in JB la yea sesapa gang ade kat JB nue



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails