Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 16, 2011

liza kata tajuk x sesuai : ceritera botol anak aku, bukan botol 'anakku'

rentetan dr blog lizaothman yg buat entry psl botol BPA nie
lately aku ade sedikit 'kekuciwaan' ke atas botol susu fahry
awal2 dulu fahry susah betol nk minum botol
ms mula2 aku masuk kije lepas pantang tue
fahry tahan tak minum susu
nk jugek tunggu yg original balik
bygkan le betapa risonye aku
tp mase tue kesedaran psl BPA nie mmg dh ade la
cume being nozie, biase la
tp kebykkn botol yg aku try tue BPA free
medela sbb aku ade harmony
glass + PP dr mcm2 brand
polycarbonate pon aku try jgk, sbb ade dlm gift2 yg org bg
akhirnye ade skali tue SOGO buat sale yg kat tingkat 7
ade la pulak sale botol avent semua 40%
aku pon belila botol2 itu sekalian
yg PES + PP
Alhamdulillah la fahry boleh la ngan botol nie
agaknye dgn ciri2 airflex avent imitate yg original kot
sampai la skang
tibe-tibe*buat sore mcm nazmi RL 5* eh
cara nk totop botol nie lain siket dr botol lain yg aku pasan
dia kena turn anticlockwise, then baru clock wise
kalu idak dia akan leaking la
tp baru2 nie, aku tutup buat mcm mana pun leaking jugak
aku panas hati la nie
but my mistake
aku tak perasan sudah lame aku tak tukar puting tue
dia dh lembik semacam mmg la leaking
bila tukar puting ok la balik

dlm aku geram2 ngan botol A nie asyik leaking je, aku try la bg botollain yg ade
adela 1 botol polycarbinate
fahry pon skang dh xmcm dulu dia punye cerewet
dia terima seadanya
botol nie tadek airflex system
jadiknye kejap2 dia nganga mulut dia nk buang angin dlm botol tue
*paham tak*
dgn botol lama tue tak ade plak
jd setelah fahry nk masuk umor 19 bulan
baru la aku paham maksud airflex tue
haha
aku mmg mak yg sengal kdg2 tue

dengan itu aku sgt menyokong saranan kerajaan nk haramkan botol yg ade BPA secara berperingkat
BETTER LATE THAN NEVER!



3 comments:

~n0rliza 0thman~ said...

lawok arr nozie.. aku rasa tajuk tak ngam ngan isi haha!!
airlex aku pun tatau amende haha!! MAM ade ke? aku pon tak pasan.. takpe balik ni aku check hehe...

Nozie Yusof said...

takkan ko xpasan aku slalu tulis ikut dan je. tajuk pon bubuh asal boleh aje...hahaha
xpe aku tukar

~n0rliza 0thman~ said...

hahaa.. memang pon ko slalu gitew tapi tu yg unik sikit.. baca pun ala-ala nak gelak walaupun entry ko entry serius hehe..
aiyo.. tak pasal2 nama aku glemer ko letak jadi tajuk hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails