Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 14, 2011

sewaktu jiwa rapuh dan longgar


Saya juga masih mencuba-cuba untuk menjadi manusia. Manusia yang ada "fungsi", ada matlamat dan ada tujuan.

Ia memang tidak mudah, tapi cukuplah jika Allah tahu saya berusaha dan akan terus berusaha sehingga saya mati.
Semoga usaha saya ini diterima Allah s.w.t.
- Artikel iluvislam.com


sejak akhir2 ini mmg entah kenapa mcm2 yg aku pikir
badan pon penat semacam
masak pon ala kadar aje
pehtu nnti fahry lom tido lg aku dh terlelap dah
tau2 nnti aku nmpk en.suami tgh siapkan fahry mau tido
buat susu ape sume dia buatkan
aku mmg tak larat langsung
yg buat tambah tensi tue, lately fahry tgh2 mlm bangun nangis & mengadu gatal badan belakang
aku la gosok2 bdan dia smpi ttdo balik
lame gak la baru dia boleh tidor
yg aku musykil tue kenapa??
manjung mmg sedia ada panas xhengat
dtg gile aku, mmg xsmpi minggu depan aku pasang juigak ekon
kesian sungguh aku kat fahry

dh lama aku tak buat entry luahan perasaan kan
bagus jugak la selama-lama ne aku cuma layan je life 
dh nama pon lame, lama2 aku pon mhadapi masalh kebuhsanan
tp ila baca artikel dlm iluvislam tue, yess so true aku rasa bosan sbb jiwa aku kosong
rasa bosan sbb kat sini takde tmpt best2 nk jln
takde tmpt best2 nk sopeng
tadek tmpt2 best nk mkn
bila semua tue tak ada, itu la yg buat aku bosan
mmg betul2 pentingkan dunia kan aku nie?!
*tsk tsk tsk*

lagi perkara yg buat aku rasa down adalah bila tgk kwn2 seperjuangan dh lebih berjaya
dh beli rumah besar, kereta besar sume lengkap la
tp aku masih lg mcm tercari2
masih lg mcm ini, masih sama mcm setahun yg lalu
pastue aku ada terpikir nk amek keta 1 lagi
memandangkan en.suami dh strt bayor umah, maka aku kene la amek inisiatif nie
nk memudahcara kan kalu salah sorg kene g o/station
tak lah payah nk adjust
now mmg payah
klu keta bwk g o/station yg sorg lg tue mcm mana nk g kojer
klu aku yg o/station ok la
boleh fully utilised keta projek
sebenarnya aku masih lg bersyukur dgn pilihan aku sendiri
kdg2 aku tersentak juga org tak hormat pilihan aku
dok perlekeh 'tue la ko xnk ikut aku'
aku yg buat pilihan tue kenapa nk persoalkan
walopon kdg2 rs mcm ttinggal 3-4 tiang dr org lain
aku ttp kene bersyukur betul tak??

tgk la mcm mana tahun nie aku rase nk kene jugak restructure financial plan aku
kena plan kasi elok semoga sehingga waktu yg aku rancang nk beli rumah tue, aku boleh beli
now aku kena tahan la dugaan2 hati yg suh aku buat mcm2 tue
dugaan sewaktue kerja lagi
layan karenah manusia yg mcm syaitajn bertopengkan manusia
tak sangka aku jumpe benda2 mcm ini


sepatutnya bila aku rs mcm nie, aku kenalah dekat kan diri aku dgn Allah
sebab itu lah manusia dilahirkan
untuk menghambakan diri kepada Allah


5 comments:

~n0rliza 0thman~ said...

Chop chop..
aku pun takde rumah besar.. takat apartment 770sq ft aje..kereta pun second hand kancil aje.. asek rosak lak tu..nak outstation pun kene adjust juge.. karna laki ku takat pakai moto cabuk aje hehe.. kalau anak sorang leh hangkut naik moto, dah 2 org, tidakla berani sang laki ku itew hehe...

takpe nozie, slow and steady.. kadang2 kita tengok diluar hebat tapi dalam hati org tu mane la kita tau ape masalah die... insyaAllah ade rezeki belila rumah yg ko idamkan.. nak lagi ko leh loan gomen lagi ok =D.. beli la rumah yg betul2 ko puas hati.. sebab komitmen die besar dan lama..

aku pun dlm planning cari rumah lain tapi takla besar cam org lain.. takat yg termampu oleh aku & husband.. maklumlah husband aku bukan gaji besar/pangkat besar/kelulusan tinggi kan.. =D.. as long as semua happy together, kira ok la.. u know what u want in your life

tapi aircond tu, pasang terus aje la minggu depan =D. memang panas lately ni.. tiap2 malam kitorg pasang aircond. kalau tutup, Aliff sedar & mengamuk terus..huhu.. habeh bil letrik melambung2 tinggi nye =D

Nozie Yusof said...

ye liza..mmg down gile kdg2 aku nie. kwn2 dh le xberapa nk ade kat sini. betol lah kata ko, slow but ready..aku nie jenis pk lame baru boleh uat decision

=D

ooaea said...

hi nozie

abaikan laa org nk kate ape. yg penting nozie tahu dan dah buat terbaik utk kehidupan nozie.

sy pn penah gak terasa mcm tu. tapi dok pikir2, kita tak leh nk samakan kita ngn org lain. skrg ni, sy berpegang kpd bersederhana dan berpada-pada. hidup kita kat dunia pn tak lama. yg perlu kita buat adalah menjalankan amanah keluarga dan kerja sebaik2nya...

~n0rliza 0thman~ said...

ko boring ke nozie hehe.. aku sarankan ko tambah ahli keluarga la haha sebab for sure lepas tu ko nye masa pack giler dgn hal anak2 hehe...

aku pun jenis pikir lama or dlm kata lain cerewet hehe.. nak beli benda2 besar/extra mahal ni mmg pikir lebih sket.pasal rumah lagi la byk nak fikir. dulu masa cari rumah sewa habih aku survey sampai 13 rumah. end up pilih rumah 1st yg aku tengok hehe...cerewet utk selesa =D

Nozie Yusof said...

ok dh siket la nie, at one time tue mmg rase mcm down..

yg penting satu family happy+sihat ALhamdulillah..sikit pon kena bersyukur.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails