Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 30, 2013

Double Standard*kalau dah tak suka buat apa pon tetap tak suka*

hari nie tgh mode PRU sebab warga Pangkalan tgh bz nak pegi memangkah
patutnya warga ATM dan isteri tp aku tak termasuk
ahkak memangkah nanti 5 mei kat kampung
Parlimen Bakri DUN Bukit Naning
technically aku memang bukan atas pagar
ado plak yg menghukum org atas pagar nie apehal?
udah mmg dia konpius nk sokong mana atau pon biasanya golongan nie memilih utk bersederhana
apehal nk taksub obses bagai
sampai masa nanti dia tetap akan pilih
sapo plak dia nak menghukum seseorang itu benar atau salah
itu kan kerja Allah
Wallahuaalam..

berbalik kepada tajuk cerpen aku pada hari ini
nak kupas sikit lah pasal dilemma
bukan dilemma psl PRU
hospital swasta vs hospital kerajaan
yg pertama nak maklum kat sini
aku nie dalam surat beranak tempat lahir : PSA 27, Kg Parit No. 1 Muar
cuba korang chck surat beranak korang, mesti tulis hospital muar la, hospital seri manjung or GHKL ke
iyea realitinya aku nie lahir kat rumah embah jemah aku je
keluar2 terus duduk atas dulang nasik ambeng
aku masih lg dalam era mak bidan masa tue
tue psl kental sikit yea
xdan nak pegi hospital yea puan2
kalau nak compare hospital gomen dgn swasta nie
pastilah ada beza apatah lg klu kes kelahiran aku di donia ini
yang komplen hospital lembab, poor service, nurse xlayan korang baik2 lah sume tue nonsense in certain aspects
kenapa jadi lembab definitely sebab ramai orang sgt mendambakan service gomen hospital
poor service sbb manusia kental sgt diperlukan dalam bidang perubatan
yg dirawat dan merawat adalah manusia or human
kemungkinan nak berlaku psikologi outbreak sahihlah ade
lain la robot
jadik sebagai check n balance hospital swasta nie wujud
bagi yg mampu duit bkepuk2 ataupon ade medical card bole la pegi hospital swasta bg mengurangkan kesesakan kat hosp gomen
sedia ade duit selesai masalah
tapi ada limit kalau tak silap worst case hosp swasta xboleh handle last skali dia akan pg hospital gomen jugak
statement yg ini aku tak tau fakta atau auta

personally aku rasa tidak adil kalau terus kuar statement
doktor hospital gomen tak boleh pakai
aku mmg sgt menyirap kalau ada org kuar statement mcm nie
kalau dia cakap depan muka aku memang aku terus carut WTF kot
eh! hello kenapa begitu sekali otak kau diracun
paranoid? fobia?
kalau ikut pengalaman ahkak dgn hospital gomen
belom pernah sekalipon berlaku bnd pelik
contoh metafora mudah. aku pg klinik kerana demam
takde plak doktor kata eh awak tak demam, awak cuma selsema aje
aku nie kalau demam tak baik2 seminggu baru la thegeh2 pegi HAT
demam seminggu tak ok jugak, memang konpem akan diikuti dgn urine test n blood test
sementara tunggu blood test result kuar, duduklah kau kat emergency tidur sambil masuk air. bersilih ganti doktor tanya kau ok ke tak
besela takut denggi ke hape ke kan
see?! adekah itu namenya tak prihatin atau kerja sambil lewa atau opinion tak boleh pakai seorang doktor kerajaan???
kalau kat wad hospital gomen doktornya bukan lah cuma yg setahun jagung aje
dah tentulah ada yg pakar dan superpower pakar
specialist paed kat Hosp Seri Manjung Dr. Khairi tue sgt lah humble
nampak cute dgn kereta persona dia
oh ok xde kene mengene
sapa tak pernah pegi hospital tentera kalau nak tau prescription ubat dia memang lain dr hospital kat luar
and ubatnya lebih kuat maknenye kalau makan ubat sahih tingtong 
tp lepas tue memang hilang lah sakit pening tue
HAT kan sepital tentera tentulah tujuannya nak bg askar2 nie baik cepat yea tak
ado jgk tue komplen
'membazir duit gomen je HAT nie beli ubek mahal2 bg kat askar, askar bknnye ade perang pon skang'
hmmm nampak tak betapa tahap kakinye pemikiran manusia
eh! tapi kalau klinik swasta dr. lim bla bla, ubat+consultation RM 100++ sanggup kau bayar siap puji2 cepat baiklah hape. doktor nie pandailah ubat kan orang...pui!!
yg tadik kat hospital gomen free or at least byr seringgit je masa register kau kata membazir plak
memang tak boleh lah aku dgn manusia cenggini

ok la sekian
nak chck dalam manifesto BN dgn PR apa deme JANJI pasal kesihatan
=D
DOCTOR IN THE HOUSEE








4 comments:

Farzlyna Mustafar said...

i lap u lah ahkak!

Nozie Yusof said...

i lap u too!!

Ayudiah said...

kan...
kadang2 org mcm tu sbb pale otak dia asik kata yg x bagus tu sbb time dia dpt servis x bagus. Pdhal org lain ok je sbb org lain tu set mental ok servis, ok servis...ceh, dah mcm law of attraction plak... ;)

Nozie Yusof said...

ayat seorang aku, mental je tue!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails