Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, September 6, 2010

NANGIS PON TAK GUNA!!

wah wah!
sume org tgh seronot n bz uat preparation raye
aku? tak ade
baju raya, langsir + kuih ry sume dh ade
tinggal nk blik kg je ry

mood ry aku tahun nie kureng sket
remember entry aku psl bini navy tue?
[pasan tol nozie....]
myb lepas raya suamiku yg icintai kene draf g kuantan plak
g kpl KD Perak
aku bukan nkmerungut tp nk mengeluh naseb ajelah
mcm nie kronologi nye
end of 2007 draf dr KD seri inderapura [lumut] g kem plkn kem paya indah
dengar mcm dekat tp naseb tak baik dpt bos mcm cilake terus tahun 2008 tue mmg tahun paling tak indah dalam HIDUP aku.
end 2008 draf ke mindef, KL. ms nie la aku terus sewa umah kat KL n Alhamdulillah aku pregnant, 2009 the brightest year for me after setahun yg gelap
fahry lahir je end 2009 kene draf lagi ke kapal KD laks amin [lumut]....pindah lagik.
aku stay di KL n dlm mase yg same wiken asben aku blik KL. kalu duit sudah tidak kecukopan, maka tak balik lah
menangis je lah dlm ati
kalu nk ikutkan bbpe duit dh tabur ats jln sbb nk together ngan family, aku rs kitorang dh mampu beli nissan grand livina sebijik pakai raya 2010.

dlm ms yg same aku try jugak la memindahkan diri ke Lumut
Alhamdulillah bulan jun aku repot duty kat Lumut
nie end 2010 kuar lg 1 signal nk deraf kan asben aku g kuantan pulok
*haiah! agak2 la mat navy oi*
kalu nk test hati kami nie kering ke tak, xkan setahun sekali ko nk pindahkan asben aku
ingt asben aku nie bujang ke senang2 ati nk pindahkan org mcm bola
[kalau la aku boleh tagkan entry nie kat org yg sukahati pindah2kan laki aku nie....]

sgt la unfair
gasak la org lain tue lame dok east, tp sempat jugak nk membina kehidupan
nie tak sempat nk bnafas dh kene transfer
zalim tau x!!!

agak2 la..dlm kene pindah tue aku nie tak sakit ati ke
aku tau asben aku sedey asyik kene pindah je
tp aku nie feremfuan kan
cakap ikut seseap rase je kekadang tue
dh BERDOSA ngan suami plak sbb tak puas hati ngan keadaan

NANGIS!!!


5 comments:

Farzlyna Mustafar said...

sabarla nozie.. (tu je bole ckp) my uncle pon mcm ni.. kdg x sempat sethn da pindah randah.. sampai my untie ckp.. "hancur lebur kucar kacir hidup aku navy wat" .. sib bek auntie teacher.. bole la ikut kemana sahaja..

Suliana said...

siannye.. kalau tak nak boleh tak?

Iryani Noor said...

sabar ekk nozie..
aku pon pernah rasa camner idop jauh ngan asben..
mmg perit n belanja pon lebihh..

tp mmg tak patot la ayik nk pindah2 asben ko.. (sethn sekali?? gile melampauu)..

Nway,
Selamat Hari Raya buat ko n asben..
Maaf Zahir batin..

Nozie Yusof said...

lyn : suke la statement aunty tue. boleh tiru

sue : boleh tanak..same ada sy yg resign or asben. heheh

yani : thnx! ry je yg setahun sekali, buknla pindah2 nie kan. tp mmg setiap kali ry aku terima berita mcm nie 4tahun kebelakangan nie

~n0rliza 0thman~ said...

aiyo, ridiculous lah..

kesian kat korang, memang jadik kucari kacir la tukar sana sini~
sabo la nozie (tu je pun leh cakap..)

selamat raya utk ko, ard and dear fahry

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails