Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 7, 2010

riang ria raya..yippie

ilangkan mode sedey
nk uat entry nostalgia hari raya masa kanak-kanak boleh?
hari raya paling best masa kanak-kanak kan
nak melepasi dugaan puase untuk seorang kanak-kanak bukan senang
bile dh tua nie jer mcm boleh relaxing kan
seronotnye g beli-beli baju raya, kasut raya ngan malam raya
ms sekolah rendah aku de 2beradik je
dua2 pompuan plak tue
terserlah lah ke'iye-iye'an mak aku nk dress-up anak2nye
msti ade bju kurung ngan gaun? haha
pastue kena la same ngan adik pompuan aku
ms nie adik aku lg besar ngan aku
kalu g ry mane2 org msti ingt kembar

1st day syawal msti la g umah embah2 aku dulu
slalunye g umah embah side abah aku
xjauh pong
sebelah umah ja
pas dh salam2 ngan embah2 ngan pak2 sedara aku
gerak g umah embah side mak aku plak
nie jauh siket
selang 7bijik umah..haha
yg umah side emak aku time raye mmg sgt meriah
sbbnye cucu mmg ramai belaka
bukan nk bias belah mak or abah
aku lg suke side emak aku
aku plak suke mngekor mak2 sedara aku g raya
dgn harapan dpt lg byk duit raye dr adik aku
agagaga

ms nie pak-mak sedara aku sume takde kereta
dorang sume balik kg naik bas
so abah aku yg ade motor nie la kene ngangkut dorang dr pekan nk masuk kg
perkara2 mcm nie la yg buatkan ry tue seronok kan
aku plak bila dh pndi bwk moto jd bhn le angkut kazen2 aku tue
bile ade pak sedra aku bwk keta, yg tue la jd sasaran aku ikut g raye

dulu abah aku takde keta lg
cmane la gaya kami beraya eh?
pegi jugak beraya umah tok2 sedara tue xmiss 1 umah pon
naik la motor berempat
Alhamdulillah sumer selamat
itue la bile aku tgk org berbasah2 naik motor..alamak aih!
terharu la pulak
tingat zaman kecik2 aku
motor je yg ade nk kemana-mana kan

BEZANYA RAYA DULU N SKANG UNTUK AKU
DULU AKU KUTIP DUIT RAYA
SKANG AKU LA PULAK KENE SHARE REZKI NGAN ORG LAIN
DULU AKU MANE ADE BALIK2 KAMPUNG NIE
SKANG AKU PULAK KENE BELIKAN BAJU2 RY FAMILY AKU
HUHU PALING SEDEY!
DH ADE FAMILY SENDIRI BELUM TENTU 1T SYAWAL DPT CIUM TANGAN MAK N ABAH

UWAAAAA

p/s : sedey jugak akhirnye entry nie



1 comment:

hailwa said...

ko xikut bara'an ke masa kecik? itu strategi baik nak kutip duit raya hehehe..jgn sedih2 nozie. selamat raya!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails