Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, August 30, 2010

ceriti hujung minggu

hujung minggu yg agak lame nie byk jugak ceritanya
ade suka ade jugak duka
mcm nie la bini navy
ade aje berita yg tak berape best
kdg2 mcm dh lali
tp bile sampai time tue menitik juga air mata ye tak
nie psl PJJ kan
ramai je mbr2 aku yg PJJ ngan wife/asben
mostly yg kije offshore
tentu2 lah fulusnye byk
yg aku nie dua2 gomen
cntoh la aku kat lumut
asben aku kat kuantan
gaji kami bukannye besar mcm yg kije offshore
yg mcm kami nie mmg la kisah
sbbnye nk kna bekorban byk utk jumpe kuarge
masa + duit jln serentak
sbb family itu yg kene korbankan
naseb la duit simpanan siket
tp family punye pasal tak apa lah
(i'll update later about this....)

nie pg before fahry demam tue. ok je kan walo kene buli

baru dapat gaji kan
harusla pegi beli persiapan raya
serem jugak nk pegi sopeng nie
jumaat ptg kitorang g ipoh parade, paln buka kat situ sekali lah
aku pon tatau tempat mknn pe yg ade kat situ
on the way g ipoh tue fahry dh strt crannky2 dh
smpi2 je kat sane rase2 badan fahry mcm demam plak
dh tak senang duduk dh fahry dlm stroller
ropenyer tempat mkn dlm ipoh parade nie tak byk
pling ok pon kenny roger's
ape2pon buking je lah dulu
dlm kul 5 mcm tue, fahry strt merengek non-stop smpi la one time tue nangis kuat gila
aku bwk mauk dlm baby room nk bg dia ok
sekali makin kuat plak nanes dia
buat ape pon takleh diam
ms tue la kot peak demam dia
nangis smpi termuntah
kene plak baju aku
fahry mmg la ade baju spare, aku nie yg tak ade
terpakse la asben aku belanja 1 baju utk aku haha
aku pon tak ingat mcm mane fahry boleh tenang pastue
bila fahry dh ok baru la buleh membeli2
aku dpt la 1 stand mixer konon2 nk buat kuih
fahry pon lena dlm dakapan ayah..eceh!!
bile fahry dh lena, boleh la kami berbuka dgn aman..

yg nie dh baik demam. ALhamdulillah kejap je dia demam

bile dh dpt tak gembira 'tue' paham2 aje lah
jwpnnye sessi retail theraphy ok
bahaya betol!..kat anakku, manjaku ngan giantku kat manjung nie pon aku layan jugak
masa nie fahry dh ok dh
dpt ball happy la dia
asben pon duty jdnye aku mcm aman tak aman je lah

hari ahad
asben aku skali lg insist aku ajak g penang
dh bpe kali aku reject permohonan beliau buka kat penang
aku jwb
nnti nk balik puase lg, balik raya lagi
nie lg mau pegi penang plak
last2 aku setuju jugak lah
ape2hal beliau la kena tanggung
kul 11 gerak g penang, kul 2 smpi penang dh
masuk naik ferry, kuar naik jmbtn
Alhamdulillah tak ade jam, smooth je
asben aku mmg otai penang la satu ms dulu
tp pencen dh skang
memula dia ajak g 'midland menda ntah'
tengok tempat nie mcm dh tak up-to-date
biase la suamiku, kes mengimbau kenangan lama mengusik jiwa
kedai2 feveret dia sme takde dh
tak smpi stgh jam
kuar balik dr tempat tue
terus g gurney plaza
uih! nak carik parking kat sini same naik mcm carik parking kat midvalley
pastue org melayu jarang2 je
yg ramai ca ya nun alif
kodai2 nye mmg std2 belaka lah
aku layak masuk parkson je lah

yg penting nk buka ape nie
laki aku giloz nk mkn nando's
tp aku kata asyik mkn ayam je
jum la try lain
sebelah nando's tue ade MFM
aku ajak la try situ plak
pastue dia ala-ala sentap ngan aku
ade ke dia kata dulu dia ajak aku mkn kedai ikan aku takmo
terus sampai sudah dia tak pernah ajak, padan muka aku!
aku kata 'ye ke?'..
aku ingt time tue, mase tue baru je kawen, n asben aku baru balik dr capetown
angin obersea dia tak abis lg
aku pon tgh angin ms tue, dh le dok jauh
bile dok jauh nie byk je la yg tak puas hati
asyik nk kejar mase, takleh nk romentik relax2
tue yg kene bangkang je
skang nie aku dh baik siket la dr dulu

sedap gile nieh..mmg berbaloi mkn ms bukak pose. abis sume tinggal fries je

ok la fahry pon behave dh time nie
time buka dia pon tido dlm stroller
sekali lg boleh buka dgn aman

panjang kan entry nie?
tak ape lah..aku suke tulis pnjg2 nie
oh iyea...aku dh beli tiket ETS ipoh-seremban jumaat nie
3jam je perjalanan, pastue smbung plak naik keta balik muar
wah!! tak sabar nie..sekali lg berdoa mintak2 fahry behave dlm tren.

salam 20 Ramadhan..makin byk lagu raya

4 comments:

ninieZUERYANNIE said...

nozie, blh wat buku chapter 1.. next entry chapter 2 plak..

weh aku x tau la kalo aku kat tempat ko.. mmg byk kena sabar kan jd pasangan navy ek.. taabik kat ko, nozie.. tp skang dah ok ckit kot ek, ko dah ade fahry jd teman klo husband ko duty..

~n0rliza 0thman~ said...

aku memang respek la kat korg. jenis PJJ ni.. ko pun ninie pernah PJJ gak kan..
aku rasa aku memang takleh la PJJ. masa cintan cintun memang aku suka PJJ, dah kawin takmo laa.. dengan anak 2 org yg macam2 perangai, mau stress aku..=D
tapi serious ko memang antu soppeng hehe.. aku boleh lagi masuk kuar shopping mall tak beli pape.. maintain =D

Nozie Yusof said...

mane antu sopeng liza..kan baru gaji, ms nie je lah pon ade duit lebey siket. hee hee nk raye kan..
g shopping complex tue pon cuci mata jer..g penang aku x beli pe pon kecuali makan sedap saje.

ko nk try PJJ ke? haha

~n0rliza 0thman~ said...

aku rasa sape masuk JoKeR konpem ade penyakit antu soppeng.. tak banyak mesti sikit.. aku pun hampir2 berjangkit dah ni haha!!.. kat pasar tani pun leh soppeng sakan org2 JoKeR ni kan..

PJJ? terima kasih aje la.. takmo!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails