Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 17, 2010

ragam fahry + 7 Ramadhan

*ini budak nak masuk setahun lg 3 hari*
dh 2 malam fahry meragam n nanges nages aku pon tatau punca. demam pon fahry tak ade la sampai mcm nie. chck badan tak ade la panas pon. dah 2 mlm fahry takmo susu, takmo makan..yg aku perasan air liur dia byk sgt kuar. fahry bukan 'ngences-type', jd mmg pelik la bile tgk dia mcm tue.

aku pasan jugak ade gigi taring dia mau kuar 4 btg trus. itu ke puncanya?? haih la anakku..

sekejap je dah masuk 7 ramadhan & setakat hari nie aku pose cukop lagik
buka? aku mmg tak larat wey! beli lauk je kat PARAM. makan kat luar sekali je aritue ms g ipoh, masak ade la 2kali kot. kene tingkatkan prestasi memasak aku.
ingat petang nie kalu terdaya aku nak masak la lauk sempo je
nak kari-mari mmg tak dapek la papa oi, kene la tunggu wiken la duk dapor lame cket.
almaklumla suhu kat sini mmg tinggi! aku tak tahan dok luar lame2. kalu kene g site mmg alamat terlepek la aku bil balik kij tue
panas yg sampai aku tak boleh bukak mata tau..inilah dugaan aku puase kat lumut nie
sabar la yea

kalu ikutkan lauk kat luar te pon bukan sedap sgt pon, takde la licin kitorg bedal. aritue aku msak lg licin plak. pdhal byk aku masak tue. ecited g pasar mini tgk udang sotong sume segar-bugar lagi. ikan pon same, mata besar je lg takdela merah mcm yg kami terpakse beli ms kat KL dulu kan

aihhhh!! aku pon tatau nk bebel menda lagik..ptg nie harap dpt tenaga masak yek



5 comments:

ninieZUERYANNIE said...

nozie, mungkin sbb gigi tu punca fahry jd camtu.. mmm lg satu cuba cek gak kat dalam mulut fahry, takut ade ulser.. dulu Qisya camtu gak.. x nak makan n minum.. pastu air liur byk.. sian weh fahry yg baek tiba2 x keruan cenggitu.. kalo x sure bwk je g klinik.. aku doakan fahry sihat & nak masuk setahun dah die.. weeeeeeee.. boleh tambah lagi satu, nozie..

mama glam said...

confirm sebab tumbuh gigi! Aimee dulu macam tuh masa nak tumbuh gigi depan atas & bawah.... masa tumbuh gigi yang ke 5 6 7 & 8 alhamdulillah xde meragam... Arghhh! takutnya klu AImee nak tumbuh gigi taring klu mcm tuh!

sabar Nozie... once gigi tu kuar, fahry akan ok, insya Allah

Nozie Yusof said...

ninie : anak aku baru setahun, qisya tue dh 2 tahun..patutnye ko le tmbh lg 1 dulu. ha'a ek mane tau ade ulser dlm mulut tue.

k.amisah : nie 1st time fahry jd cranky mcm nie. before nie demam pon boleh ctrl, pujuk lagi

Farzlyna Mustafar said...

bb nak tumbuh gigi mmg gitu.. tgk fahry mcm haziq kecik2 dulu.. x byk ragam senang nak bwak p mana2..tapi la ni pening! lagi2 dia tau nak dpt adik..

~n0rliza 0thman~ said...

aliff kalau tumbuh gigi meragam gak, selalu demam la.. ngences cam takde.

lumut panas ehh..pasal dekat ngan laut kot eh.. sabo aje la.. janji satu keluarga leh stay together.. tu takley beli =D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails