Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 24, 2010

budget hari raya

harinie [jam aku bateri kong..ssh nk chck bpe hb]
oo...arinie 14 Ramadhan sudah
dh 2 minggu kita semua berpuasa
dan
lg 2 minggu nak raya

walopon aku 1st hari raya ade di lumut
hari raya tetap hari raya aite?
esok nak gaji dh tue yg kena berhati2 psl budget
xpsl2 kang aku kena korek 'tabung'
bdget baju raya, kuih raya, uit minyak+tol, duit raya, mknn, n segala-mala yg berkenaan raya yg aku tak ade
e.g bekas kuih, langsir baru mmg tak ade
pasrah la aku dgn langsir lama
nk buat tp bila pk nk kene pindah, tatau camne umahnye
langsung tak buat
haha naseb la kalu jumpe ready made kat kamdar aku sebat je
langsir utk sliding-door je pon
kat bilik tue pakai lame sudah

kuih raya aku byk tunjuk je
beli ngan umah pengasuh
baju raya lum amek, kena la byr upah jahit plak
aku n asben aku dua2 lum siap
dh le kaler tak metching
ssh2 aku g beli yg ready made pon byk kat manjung nk bg metching

yg ini part yg tak bleh tahan
nmpk baju cute je rs nak beli
baju tidur raya pon rs nak beli jugak
kat muar la boleh pakai pyjama yg cute2 belaka tue
kat kedudukan lain mmg abehkan beras je beli
baju melayu fahry pon ade dh selai
kalu x cukop beli lg yg ready made jgk
baju sampingan fahry pon tgh svey lg kat tenet
online kan sng
sini ssh nk carik yg best

tibe2 rs mcm bdebar2
nozie ingat! ko kene berjimat..
yg penting byr hutang+sewa+bsitter+bil2
baru boley sopeng


7 comments:

Farzlyna Mustafar said...

nozie klw nak yg readymade yg mecing kan.. pehi kat gene martino kat ngan econsave tu.. bole sama sume 1 family.. xyah pepening dah.. harga pon ok

Suliana said...

ye, mesti berjimat tu.. sedih tul tak dapat shopping sakan.. hehe

Nozie Yusof said...

lyn : nak metching baju mak&anak ngan baju ayah..boleh la g tgk nnti. harga cmane plak?

sue : tahun nie mmg 'ketat' sket lah. nape ek? haha

Farzlyna Mustafar said...

ader la.. lyn pon beli kat situ 3 beranak.. 3 pasang baru dlm 250

najib said...

selamat berhari raya saudara.kawan baru ini,kawan blogger

Nozie Yusof said...

najib : selamat hari raya jugak

lyn : kalu 250 kire murah la jugak eh. boleh la g tgk2

tney said...

kira hari dh bila nak raya... hehhe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails