Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, June 14, 2012

Hedonisme part II

Ntah bilenye part I tbe2 pasrt II dah
Mode sangap dlm keta nak pegi kursus kat batu gajah. Aritue g penang kusus Alam Sekitar, hari nie pasal jalan pulak. Ate kat dlm base ada la buat jalan jugak tp sikit2 ja, takat turap paking je kan. G kursus boleh cedok sikit experience buat jalan. Next week InsyAllah ada meting kat JB ganti boss, baik la pulak bos bg aku seminggu kat johor. Kena la tinGgal en.suami sorang kat sini, tp kesian le dia nk kena berulang kali g johor kali nie. Fahry aku tinggal kat rumah emak kat muar.
Cakap pasal hedonisme nie, manusia nie naluri dia mmg lebih fokus kpd hal2 donia je kan. Lebih pd hal nk tukar keta, nk tukar henpon, nk tambah rumah, nk beli henbeg coach, nk beli baju raya pdhal puasa x habis ganti, nk org respect ko pdhal kdg2 aku dgn en.suami pon terkurang adab. Solat 5 waktu pon kdg2 berlubang jugak*errr*byknya dosa aku dgn melebihkan donia.

*aku mcm nie punya perangai pon Allah masih lagi bagi peluang/rezeki mcm2*

Ya Allah terangilah hatiku & keluarga ku dengan nur dan hidayahMu
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

4 comments:

wifenavy said...

Alhamdulillah skurang2nya kita masih mengakui dan tidak menyembunyikan kekurangan diri berbanding manusia yang sibuk menunjuk2 kekayaan donia nya serta lupa kemiskinan akhiratnya.. Hui yo.. tak sangka Akak ini berfalsampah..

Makbed said...

Insaaafff.... Nak lebih banyak beramaljariah dan memperbetulkan diri.

Nozie Yusof said...

Tgh muhasabah diri @wifenavy. Sy manusia biasa..pndei ek berfalsafah

Nozie Yusof said...

@Makbednak pegi melawat mak bidan xsempat lg. Suka dengar dia cakap la liza

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails