Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, October 5, 2012

Emak oh Emak

Now atas bas on the way balik kampung
Kali nie malas nk drive, ku rasa badan xlarat
Xpe lah kali nie naik bas pulak
Balik purposely nk tengok emak dh makin sihat ke mcm mana
The reason why past few weeks aku asyik berulang lumut-muar adalah EMAK. Klu ikutkan memang jauh, tp sebab xmau emak susah nk dptkn rawatan so takpe la aku hantar + ambik dr hosp selayang. Baru hari nie aku mcm sampai hati nak buat entry psl emak. Beberapa bulan sebelum nie mak direfer specialist mata kat hosp selayang, aku pon hantar n buat appointment utk operate. Kalau diikutkan perasaan mmg aku xnak september dtg bila mengenangkan keadaan emak lepas operate nanti. Raya aku pon gelisah aje, tp emak beriye ajak raya sana-sini. Tgk dia mcm tue aku memang risau abiss.

Bila september datang n hari operate pon tiba, tapi aku kat lumut ms emak operate. Aku hantar terus admit n aku janji akan dtg lagi. Aku dtg a day after operation, keadaan emak mmg as my expectation. Sehari sebelum tue aku call emak+abah semua tak angkat. Sampai aku ingtkn mak dh mrajuk dgn aku. Tp rupenye tepon depa dua2 block no aku. Buleh? Next day after operation tue aku berdua dgn fahry pecut dr lumut-selayang 3jam dh selamat sampai. Belom pun sampai abah dh call bgtau dh bole balik. Alhamdulillah..

Entry ini myb xmenggambarkan keseluruhan perasaan aku, tapi masa susah2 mcm nie lah yg menambahkan lg rasa syg pd emak. Dulu kecik2 xsihat mcm mana emak layan? So bila emak sakit mcm nie, aku mmg jd sayu, rs sakit jgk @ rasa xkeruan. Aku berdoa Semoga emak cepat sembuh dan teruskan hasrat yg dia kata kalau dah sihat. Bila dh jd isteri mmg kdg2 dilema jgk time2 mcm nie. Aku harap en.asben paham situasi skrg nie, syukur jugak dia bz blayar so aku bole concentrate dgn emak.

Dikala kita sibuk kerja kerja kerja yg tak pernah habis, aku doa aku tak lalai dari menunaikan tjawab pd emak + abah..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3 comments:

norinaomar said...

Ya Allah Nozie..aku ni sensitif betul kalau bab mak ayah sakit ni.

Walaupun tanggungjawab jaga mak ayah tu terletak kat anak lelaki tapi sebenarnya tanggungjawab semua anak-anak.

aku ni lagi jauh, aku harap aku dapat pindah hujung tahun ni, boleh tengokkan abah ibu aku,tak kisahlah masa sihat dan lebih-lebih lagi masa sakit.

Doakan aku dapat transfer eh

Nozie Yusof said...

Plus aku adik beradik aku sume pompuan, since aku yg sulung aku kena la jgk..aku doakan ko cepat dpt tukar balik semenanjung ek. Amin

Liza Othman said...

so mak ko camne skrg? ok ke?
semoga mak ko cepat recover.

hal mak ayah ni dah tak kira laki ke pompuan ke...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails