Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 31, 2012

berangan tak kena bayar pon

'rajin' sungguh nozie nk menulih kat sini ek
aku tgh buat2 bizi nie
plus takde perkara yg menarik perhatian sgt
aku tertarik dgn diri aku aje
 today dh masuk 31st oktober 2012
which is ada lg 2 bulan je lagi 2012 ini
ada byk up n down

lately aku asyik terpikir nak amek degree lain
boleh?
org lain bz nk amek master la hape
tp aku nk amek degree
aku belajar bukan nk sedapkan ati org lgpon kan
nk sedapkan ati sndriri jugak

kerja ape la yg senang kat dunia nie
nk carik rezeki yg halal nak2 akhir zaman nie
merompak memang boleh kaya
boleh untung byk tp xberkat pon useless jgk
aku nie pon kdg2 rajin mengular, tue psl rezki kdg2 xberapa nk best
berani ko mengaku kat sini nozie hehe
malas tue sbb 'kucing' kat atas tue la
aku nie 'tikus' je
malas nk melayan tue yg aku rajin buat magik
kdg2 ndak aje aku cakap, bukan ko yg bayar gaji aku
tp resam kojer gomen ko ada boss, msti la respek
yg klien plak treat aku mcm org suruhan dia
semua xbetul pastue nk kene ikut cakap kau
kita nie en.klien, sama2 nak jaga duit kerajaan tau
duit rakyat org byr tax 
kau ingat nie duit ko
yg kurang ajar nye ada plak tue yg buat speku konon2 ada yg masuk poket aku
mmg **lake
eh td ayat aku baik2 aje, kenapa tibe jd marah pulak nie

ooo....coool cool yea
lebih baik aku berangan pegi holiday ke
pegi jalan2 ke
dah lama sey tak buat gitue
en.suami kpl dia ada trip pegi langkawi
ingat nk ikut tp aku kene pg sndiri la
dh 2x pg langkawi tak pernah naik ferry
'kaya' benor dulu asyik naik flght je
klu nk pg sndiri kene meredah dgn fahry le
tp dia dh besor so ok la kot
lgpon aku nie kdg2 mama yg kejam
susah2 pon kene ikut jugak
hehe
ade sape2 nk join i pg langkawi?

nyamannye berangan
=D





4 comments:

norinaomar said...

nozie, aku pegi langkawi insya Allah 19hb sampai 23hb..jomlaa..boleh ngeteh sama2 kat sana =)

Farzlyna Mustafar said...

bila nye trip? bole le kot2 nak join. i kan teror boleh jd tourist guide. hee

Nozie Yusof said...

wekeend depan ada trip g langkawi, pastue ade lg 1 trip tp xtau bile. tp kalu nxt week mcm cepat sgt plak..nnti diskas dgn azwar lg. lgpon cuti sekolah nie hotel kene buking siap2

Ayudiah said...

uh, rajinnya ko sampai nak smbg degree lain...bagus2, teruskan niat murni anda... :)
kalau aku, aku nk buat bisnes. tp masih mencari-cari bisnes apa ke bendanya...huhuhu...malas dah nk keje mkn gaji, 8-5...nk jd bos. bos dlm ertikata yg sebenar...jom berangan keje lain....huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails