Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, October 11, 2012

revolusi tudung

 takde benda best ek nk share
ado tp malas nk tulis
makcik tensen arinie maka kena release kejap dgn menulis entry dlm blog
pompuan kan harusla obses psl cantik2
tp aku xobses psl mekap ke ape ke sbb mcm xde efek sgt je
hahah
REVOLUSI TUDUNG 
kan dh berlambak tudung kat market skang
aku xde hardcore sgt tp kdg2 melampau gak beli tudung lg byk dr baju
mcm lebih sudu dr kuah pulak ek
nk tengok cmane revolusi tudung nozie
xde la byk pesen pon
start sekolah pakai tudung yg sarung tp jahit sendiri tue
masa sekolah rendah aku sempat la melalui zaman pakai tudung yg ikat kat belakang
masa tue kan redha aje, kdg2 mak aku buat dh ikat kat belakang, pastue gulung2 and lilit plak atas kepala pulak
boleh bayang x? tp aku rasa klu time PJ sume kawan aku buat mcm tue
tue yg xkisah*ala xde gambo*
pastue ade sejenis tudung lg yg dia dh siap boleh ikat, pastue 1bhgn lg bwk ke depan ikat gitu je
dimulakan dengan gambo ms sekolah rendah
kalau terer carik la aku yg mae satu

yg nie ms sekolah menengah
gambar nie form 5 kot
ms nie tudung pakistan yg baru nk naik
material dia sama mcm pashmina yg jual skang
masa nie yg tgh in adalah tudung yg hujung dia ade jurai2 benang or manik2  mcm member aku pakai tue
aku ada selai, konpom la rembat mak punye..hahaa


sekolah style tudung same je kan
dah namanye tudung sekolah 


masuk je UTM, tudung yg aku ade same je kot
memang tudung itu je la aku pakai
kalau beli baru pon corak je lain
kalau ade plain pon hitam/putih/krim
student xde ongkos beli tudung boleh pakai byk kali
pastue kalau boleh xpyh gosok
itu yg penting
kengakwan segang sume pakai tudung style sama
aku panggil tudung nie tudung turun air
sebab tue bile tudung nie buat come-back 2012dgn jenama BAWAL PRINTED?
akak xheran
aku dh 5 tahun pakai tudung gini
memang senang je nk pakai
sedap berangin

lg gambar dgn BAWAL PRINTED version 2002

yg nie gambo hitam legam haruslah dh 4th year kot
dh start in la tudung bawal
tp student mcm i pakai bawal tiru je lah
ini pon dh kire cantik la tudung
aku boleh bawak pegi belengas tepi tasik
rugi rugi
tp see kwn2 lain
masih lg anggun dgn bawal printed yea

haa yg ini dh senior lah nie
kurang asam jugak la aku time nie
masa 5th year UTM dh gazet isnin tue smartday
g kelas kena dress up mcm nk g kojer
kau tengok aku pakai ape?
jeans + blouse yg senonoh sikit
pastue nk tambah sopan pakai tudung xselempang ke belakang
rajin sikit kasi pin kiri kanan
tp tetaplah xcentre
aku pon xpaham..hahah

tp ade jugak lah yg aku senonoh pegi kelas
kalau takut kena halau dr dewan exam
sila lah pakai baju kurung mcm org lain
aku pon xpaham kenapa semua org boleh pakai baju kurung time nie?
bukan ke korang semua nie naik beskal lah,naik motor lah
aku memang xde beg skolah yea
aku rasa 1st year je bwk beg
lepas2 tue aku bwk file besor tu je
senang betol masuk U ek*TDDMKA*

nie masa dh kerja tp bujang agi
xjoin gomen pon agi
tudung nie sgt la leceh nk dimaintain
tp tetap nk pakai jugak
tp dh start buat collection tdung bawal ori
dh pgg duit sendiri la konon kan
sikit2 beli tudung bawal
pastue bila join gomen dok ofc dkt ngan jalan TAR
lg ar menggile beli tudng bawal kat sana

aku start pkai tudung xpress nie masa pregnant
mak mentuo den memang pakai tudung eksprss
sbb dia byk pengaruh indon+spore
aku xpernah nmpk dia pakai bawal
mmg dia pakai ekspress memanjang
tp dulu byk ekspress nie tudung indon
jd dia punye awning tue xberapa buat muka ku cantik..hahah
pastue bila pregnant sifat kemalasan mula melanda
terbukak rasa nk pakai tudung ekspress nie sejak aku duduk seremban, pastue kijo KL
pg2 nk bersiap2 dgn tudung bawal kan sgt leceh
kan senang dgn tudung ekspress nie
itu yg start buat pencarian tudung ekspress terbaik

tudung turqoise nie tudung 1st yg aku betol2 rasa ok dan bahagia dgn tudung ekspress
aku beli tudung nie kat munawarah
gigih ms peknen ajak en.asben pegi butik munawarah kat TTDI *hmm nk butik saje*
kalau aku xpeknen aku rasa aku xsampai kedai nie sbb dia malas nk layan
siap en.asben sentap sbb butik nie lelaki xboleh masuk
dia la kena jd pendekar tunggu aku kat luar
tudung nie sempoi je, material lycra
tp sbb dia baru nk in jd harga dia yg aku ingat RM80 kot
skang tudung gini xsampai 10hengget pon melambak kan
tp tudung nie ade lagik
masih lg dlm senarai teratas yg aku pakai jugak
tudung nie labuh tepi, dia bukan slim cutting

dan hari2 seterusnya dalam meneruskan hidup
aku ok je pakai tudung ekspress dgn bawal
klu rajin pakai la bawal
kalau xrajin pakai la ekspress
kalau malas tahap gaban pakai la tudung hitam 10hengget yg memang ahkak dh standby 
kesian dia
tp tahun 2012 nie aku tgk design tudung dia mak aih!
harga mahal gilak pulak tue
aku redah je sume
pasar malam ke, Phaya ke, dhaja ke, ariani ke
asalkan kena dgfn tekak aku lah

 ini muka akak menyambut hari raya 
raya haji pon xbeli baju, beli tudung baru aje
auwww!! 

 tahniah sekali lagi kpd yg xmuntah dalam perjalanan nk habiskan baca entry ahkak yg penuh kemerepekan
nie buat entry psl tudung sebab dh terasa nk beli tudung lg ke nozie?
huhu..ntah la
haha
dan lg satu 
ajaibnye kalau boleh jd gini balik








5 comments:

norinaomar said...

sep lah kita nozie..
bawal ke, ekspress ke syria ke semua aku sarung kecuali shawl..sebab aku bukan rajin nak membelit.

Nozie Yusof said...

aku xpernah berjaya mngenakan shawl..

Liza Othman said...

hahaha!! gelak aku tengok gambo kat UTM tu weiii...

yang kita semua pakai baju kurung tu, hari exam la... masa tu dah final year pun, semua dah kurang turun air so semua cam ala2 jelita & putih berseri hahaha!!! dan kompem la aku tak naik beskal kalau pakai baju kurung tu :D

aku simpan lagi weh bawal printed lama tu.. favourite :)

Nozie Yusof said...

Xsangka plak ada comeback 'bawal printed' nie kan..haha

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails