Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 17, 2012

Apabila ingin mengata..


Entry ini untuk untuk peringatan diri sendiri dan perkongsian kita bersama.Tiada mengena antara yang hidup atau mati :)




Terkesan betul isi entri ini, untuk sama-sama bermuhasabah diri..




Mari renungkan ayat ini sebelum kita mengata orang lain,



Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah banyak dari prasangka, sesungguhnya sebahagian dari prasangka adalah dosa, Dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain, Dan janganlah antara kamu mengata sebahagian yang lain. Apakah ada antara kamu yang suka memakan daging saudaranya yang sudah mati? Tentu kamu merasa jijik. Dan bertakwalah kepada Allah, sungguh Allah Maha Penerima taubat, Maha Penyayang"



Ayat 12 : Surah Hujrat





Dan mari renungkan ayat ini,

Sabda Rasullullah S.A.W:



'Sesungguhnya tali silaturrahim membuahkan kasih sayang dalam keluarga, melimpahkan harta dan memanjangkan usia'

(riwayat ahmad dan tarmizi)




Akhir kalam, marilah kita saling bersilaturrahim..

Niatkan dalam hati kita bersahabat kerana ALLAH, jauhi sifathasad dengki sesama kita demi mencari redha Ilahi..berlapang dada dan bersangka baik.




^_^



Pesanan khidmat masyarakat dari





7 comments:

Makbed said...

terbaekkkk dari ladang. makin cumel nampaknya. apakah rahasianyee?

Nozie Yusof said...

cumel ada byk makna yea..hehe
ada dpt surat dr pru aritue tp xpaham la ceq!

Liza Othman said...

bad thought also cannot wooo...
tu la, kadang2 tergelincir jugak atas kelemahan diri sendiri..
semoga diri kita akan jadi lebih baik :)

Farzlyna Mustafar said...

baru ahkak nak tulih entryni.. ahkak dah tuih dulu. nanti ahkak share la yek

Nozie Yusof said...

baik!

wifenavy said...

Dek Nozie.. boleh tak buatkan n3 kaedah utk mengelak dr terjebak dari sesi kata mengata nih hi3x.. (biasala kan asalnya sembang2.. pas tu kawan2 tergelincir ke topik lain.. last2 tersebut nama.. haaa!!! kan dah.. terkata..)

Nozie Yusof said...

susah tue nk jawab WN, kena ada kes yg solid. biasenye kalau ngadap wall FB la kan, xleh nk elak dr tdetik sangkaan yg bukan.
yg tambah lg teruk kalau ada yg menyampai, balik pd diri sendiri mcm mana nk respons or keep it urself
hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails