Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 24, 2012

Teringat zaman bercinta PJJ

Makcik tgh mood anniversarry yg tinggal bape ari je lg
Skang en.suami kan tgh dok camping hutan banat mane ntah, call pon xdapat
Maka flash-back la zaman bercinta dolu2
Biase la start dgn member2 la dulu
Pastue jeling2, perasan2 pastue tak syok sendiri (pengakuan berani mati buat pertama kali dlm blog)
Masa tue tahun 2000 kitorang sama2 budak engineering, aku amik civil en.suami amik elektrik. Tp kan xde rezki nk jd engineer letrik beliau pon menyertai TLDM sbg pegawai kadet tahun 2001. Maka bermula la zaman PJJ. Masa mula2 feeling nie aku xde henpon pon, klu nk ngedate tue tumpang hs rumet. Tue yg tbe2 desperate beli henpon 3310 (yea..aku salah sorang student yg beli henpon guna duit scholarship). Bila masuk kadet harusla tak boleh pakai henpon, maka berutus surat(auww xtahan, xsangka aku bertuah masuk golongan org yg ada surat cinta). Aku punye la menyuruk2 nk tulis surat cinta nie tauu, sbbnye rumet aku 'baik' belaka, xpasal kang kena sorak..haha. Bkeping2 surat simpan la dlm kotak khas, mmg cm drama habis laa.. Kdg2 ada jugak emel, maka aku kdg tak menyabor chck emel kat PSZ sbb situe je yg free*huhu*
Bila dh bole pakai telepon, line telepon ms tue belom berapa ok so slalu ada kejadian takde line especially klu aku balik kg. Oo lg satu ms tue rate nk call sgt mahal. En.suami pakai la nombor johor, so klu aku call guna public phone je. Bkepuk2 duit syiling aku simpan. Henpon guna utk SMS ja. Seb baik jugak la PJJ, xde la aku ngedate je. Boleh trening, study xpyh ssh2 pk ek..
Tp PJJ aku nie bile pk2 balik susah actually nak dapat time nk jumpe. Aku student UTM, pastue yg asben aku nie plak base kat Lumut. Agak2 logik akal bape kali ja bole jumpa. Pastue lg hazab bila dia kena transfer base Labuan, lg la susah nak jumpe. Klu balik sini pon mesti jumpa mak+ayah dia dulu. Aku rasa paling best adalah time dorang2 kadet nie ada UTM modul, bramai2 la depa dtg UTM. Aku kebetulan slalunye time mcm tue ada latihan pusat utk MASUM ke tournament ape2 lah. Masa tue la pulun nk dating, lgpon cuti semester xda beban study kan. Bole la g tgk wayang, gi jln danga bay, g mane ntah lagik..JJ taman U kot*alamak! Miss la dgn skudai*
Tp syukur jodoh kuat, 27 mei 2007 kitorang nikah jugak akhirnya walaupon sgt byk dugaan & rintangan.
After 5 years of marriage, byk lagi perlu diperbaiki. Aku berdoa semoga kebahagiaan + keberkatan dikurniakan kepada kami sekeluarga dunia dan akhirat.
Papa Azwar, mama luv u so much..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

4 comments:

wifenavy said...

hepi anniversary in advance.. Anniversary kami baru je lepas.. hi hi... Bangga jadi PJJ Couple yg sgt berjaya hingga ke jinjang perkahwinan.. he heh!!.. akak golongan tulis surat & public phone

Nozie Yusof said...

@wifenavythanx WN..klasik kan surat & public phone

Farzlyna Mustafar said...

ops! mcm sama je kisah pjj kite.. cuma lyn kat uum.. duit syiling pantang la.. siap tukar kat cafe, makcik cafe pun jeling smcm je!

Nozie Yusof said...

jaman dolu punye style bercinta kan @Farzlyna Mustafar, ALhamdulillah lepas juge 5 tahun ni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails