Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 20, 2012

fahry 3years 3mnths

my 3years 3months old muhammad fahry
ini gambar sy dgn mama sy yg makin lama makin bam-bam
best je sandar2 kat mama
walaupun sy dh besar, sy masih suka duduk kat riba mama kalau dalam keta
boring la susuk sorang kat belakang
bila duduk kat riba mama, dapat la sy meyampuk sikit2 bila ayah dgn mama borak
mama+ayah gelak2 je kalau sy ajak pegi beraya rumah upinipin dan ikhsan
tp mama kata ok je kalau salleh ajak
mama kata nak hntr salleh pegi school next year
tp mama xbgtau pon kat school mana lagi
mcm mana nie? salleh dah xboleh bangun lambat lagi lah
konpem ayah paksa sy tidur awal dlm bilik sorang2
mama kata kalau salleh gudboy, boleh school kat rumah je dgn mama
mama beli buku utk salleh dh byk
buku writing, buku reading english, malay, arab, iqra' pon ade, dictionary pon byk jgk
mama kata fahry pandai baca
tp lom pandai sgt menuliss
mama selalu marah sbb pegang pensil tak betol
tp mama kata xpe, fahry hari2 kene belajar la baru cepat pandai menulis kan

salleh tengok mama selalu surf kat internet mcm mana nak ajar salleh tulis
tp mama kata dr baby salleh ada kelambatan sikit coordination tangan & mata
2 bulan dah meniarap
xsempat salleh nk explore kebolehan tangan salleh
terskip 1 proses kot
tp xpe, nanti salleh pandai jugak kan sbb salleh nie cepat tangkap kat otak
bab-bab makan pulak
salleh masih lg picky-eater
tp salleh suka mama masak mee goreng, bihun sup, nasik putih ikan goreng/etelur goreng
naasik org kawen pn salleh suka
cekelat2 mama xbg makan
kdg2 ayah beli coklat lgkwi byk2 tp mama sorok xbg salleh makan
mama kata mkn sikit2 ja boleh
sebab tue la gigi salleh masih lg lawa tak rusak walopon malas gosok gigi
mama yg slalu paksa gosok gigi
klu guna berus gigi pandai salleh buat mcm nk tmuntah
nanti mama kesian xjd guna berus gigi
so mama akan guna kain nak bersih gigi salleh
mama bersihkan lidah pon guna kain
mcm baby kan salleh nie

salleh suka tgk channel disney junior & disney channel
ceria pon suka jugak sbb nk tgk otomen mebius
kdg2 ayah sakat salleh sampai salleh rasa geram
bila salleh geram baru la kuar jurus mcm otomen mebius tue
lagu otomen mebius yg bhs jepun tue pon salleh boleh nyanyi
mama xtau pon salleh pandai nyanyi lagu jepun
hari isnin sampai khamis malam kul 10 mama dia conquer tv
dia kata nk tgk adam&hawa
salleh xsuke la
salleh nak tgk channel disney dgn magic english
tp lepas abis adam&hawa mama bg tengok channel disney tue
SAYANG MAMA!!

ayah skang selalu takde
ayah dah bestfren salleh kalau ada kat rumah
dulu ayah slalu marah salleh
skang nie mama jer yg slalu jadik tarzan jerit2 kat salleh
kenapa mama nie??
SAYANG AYAH la pulak!!






3 comments:

Ayudiah said...

Besar dah anak ko nozie...huhuhu...thn dpn g sekolah mesti lg byk benda dia akan belajar...

Liza Othman said...

aku dlm dilema gak nak hantar tak aliff gi school sbb nampak die macam belum ready lagi.. hmm..

Nad @ MamaZN said...

Manja nye die ye, hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails