Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, July 1, 2010

minggu yg agak bz dan kelam-kabuts!

now aku rase 24jam mcm tak cukop
working hours mmg dh fixed
sedaya upaya aku balik kul 5
hahah
x sabor nak amek fahry kat baby-sitter
sume mama pon camtue kan

sampai je umah kepala aku asyik pikir nk setelkan house-chores yg tak setel2
keadaan umah aku skang
  • baju yg dh basuh byk yg belum berlipat. baju fahry kebanyakan aku lipat dulu sbb nk supply baju kat umah k.aya. aku dh amek alternatif gantung ngan hanger je baju tue pas basuh. kalu dh kerin, aku sangkut je terus dlm almari. citer psl almari nie, dulu kat umah KL aku dok selalu merungut almari kecik la, tadek tempat nk simpan baju la. la nie laki aku dh amek 3 bijik almari 'hak kerajaan' ngan drawer 'hak kerajaan' jugak 2. kalu aku merungut tadek tempat lagi, mmg sah kena pelempang 'manja ' ngan laki aku..
  • masak-memasak. buat mase skang mmg lebih byk kali aku mkn luar. kalu mkn kat umah pon, masakan aku tak hebat mane pon. sian laki aku...nie part paling sedih nie. huhu..aku selalu je plan wiken aku masak byk2 yg sedap2 tue pastue nnti buleh uat stok letak dlm peti ais. tp kalu dh ujung minggu pon aku g jln je camno?
  • mengemas rumah - umah aku mmg tak cantek tahap gaban!!! full stop...
based-on problem2 aku kat atas tue, aku tgh pikir strategi mcm mana nk bahagi mase dgn bagus, jiwa yg tenang dan perut yg kenyang. aku mmg salut ngan bos aku yg ber-anak 8 ko! camno nk handle 8 org yg paling kecik 7 bulan...salute salute!!

arinie aku menjagkakan aku tak bz sgt, atau aku mls nk bz2 arinie..dr isnin smpi semalam aku tak panas montot lg kat ofc dh chiow. sok kena g ipoh lagi..letih la asyik g ipoh je. seb baik bukan aku yg drv, mau muntah kalu aku bwk keta sendiri. sok ade function ngan MB ke pe ntah. kat perak nie aktif benor xtvt dorang..tp ok la dr dok kat HQ aku dok melangut kat depan PC je, kata pantau pojek tp pjek pon tatau celah mane. yg nie baru le puas ati, walopon ade org kata kat sini 'human-engineering' tak berapa bagus...sooner or later aku kene face jugak ngan bende nie sume. kalu ku tensen tahap gaban sila la maafkan aku yek!!

working matters - kat sini aku kena bukak balik kitab2 aku katUTM tue. mmg comply habis sume ilmu2 yg aku belaja kat UTM tue. JKR ngan UTM kan sama dengan aje...dr bab geotek, design, bahan, lab n survey mmg sume kena tau. bos aku selalu je terjah aku ngan soklan maut yg aku pon tatau jawap. mmg terase la bodohnye aku soklan nie technician kat sini pon buleh jawab. buat mase skang aku bace aje lah spec JKR tue. kalu nk check kije kontraktor pon based on spec JKR tue..nk menimba ilmu mmg kena bersusah2 siket kan. aku pon tak tere mane..huhu

ok lah..sekian sahja. aku nk buh gambo tp tatau nk buh gambo pe..sat! ade ke tak eh
*
*
*
amek le gambo load test nieh
TQ




4 comments:

Farzlyna Mustafar said...

nozie.. amikla tips boss u yg anak 8 tuh.. intrested ar...saya yg anak 1 dah besar pon masih kucar kacir lagi.. hiks!

Nozie Yusof said...

tips ber-anak 8 ke pe? tp tgh dia serabut gak..tahap kepelupaan dia mmg haru gak.

dikit2 nnti dpt le tops dr dia yek

Farzlyna Mustafar said...

uits..bukan tips beranak 8.. xmo2!.. tips supaya x jd kucar kacir da..

Nozie Yusof said...

roger paham [x dapat byg kalu ber-anak 8]

=D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails