Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 10, 2011

baju raya sana-sini

alkisah toyyib!
dis year InsyAllah boleh beraya kat kampung
en.suami bercuti normal, sama coti mcm aku
hee hee
tp persiapan raya pling kelakar dlm sejarah
baju raya en.suami seblom g tempah kat DW
tp tahun nie xsempat g KL, pg KL pon dh pose mmg dh xamek kot
jd kainnye tak jd baju lah
habaq kat dia sesekali kene beli baju ready made lah ek
aku pernah belikan baju ready made
kualiti ok, jahitan pon cantek
jat KL byk pilihan
tgk la nnti dekat2 raye boleh pg KL kot kan
skang citer psl baju org dewasa dulu lah ek
kain pasang ade beli 2 helai mepet betol dgn time puasa
sepasang bg kat mak aku buat
yg lg sepasang bg kat kay
seb baik baju aku dia nk amek lg
tahun nie mmg aku takde buat baju kurung langsung
jd mmg takde baju baru
tahun lepas ms koje KL mmg pantang pg jln TAR mesti amek at least sepasang
sbng tambahan baju kurung, semalam aku pg kat kedai yoke lan dlm base nie
pilihan baju mmg xbyk pon
ada brand sophy whic is same dgn kat rabanita tue
tp ade la selai dua yg menarik
aku try 2 pehtue bwk kat depan aunty
baik punye aunty kira bg disc 25%
tp ms tue kalu amek dua aku byr ansuran
*kan aku ckp kedai nie boleh byr ansur*
kalu sepasang 200 2psg dh 400
agak byk aku menyumbang dlm sebulan kalu 400
pd aku la
aunty kata kalu ansur dia bg 20% je
alamak..rugi la aku
pastue dia kata baju yg aku pilih tue act dia nk bg kat sorg bini kapten
tp aku dh terpilih dulu
jd aku punye lah
pikir2 punye pikir aku amek selai je lah, tp aunty bg disc 25%
seb baik dia ok, walopon agaknye dia frust aku amek yg bini kapten suka
haha
dia kata bini itu kapten ar willing nk byr 200 tau
hee hee
first come first serve ek

now baru citer baju fahry
anak aku idakle pakai baju branded gile
ada gap tee tp sumenye aku beli online yg mana tidak ketahuan la aku original ke x
baju melayu dh ada mak buat, yg tahun lepas tbuat gabak muat lg kot tahun nie
pehtu biase la tee, jeans + baju tido baru
kasut pon ade walopon fahry dh lenjan dulu
kalu tngu ry betol kang takut dh xmuat
rugi plak aku

*awal aku dtg hari nie
bile la kuda baru n kuar
nk pg punch dulu ok





4 comments:

{{ Liza Othman }} said...

wah sudah beli baju raya naa?

kuda baru?? ape tu? kereta baru ke =D

Farzlyna Mustafar said...

masih ada kedai auntie yoke lan ni? dr lyn kecik kedai ni da ada

flymummy said...

macam ne ni.. saya tudung raya pon dah pakai dulu.. hantam je aa

Nozie Yusof said...

kuda baru aku tak boleh sampai KL la liza..haha
ade lg yoke lan nie, kat blok A13 kot, xingat..
tudung nie dh takde istilah tudung raya kot, belum ilang bau kedai dh pakai dulu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails