Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, August 14, 2011

Ramadhan 14


dh halfway Ramadhan kali nie
takat arinie aku masih puasa lg
lmbt le plak peot aku kali nie
puasa itu ibadah bukan
hari nie en.suami pegi golf setelah sekian lama beliau cuti sekejap
aku pasan juge ape fasal lah beliau dh lama x pegi
aku xtnye, org kata benda pelik2 jgn tegur
ropenyer aritue ms dok pulunmain ari2 tp asyik kalah je smpi fed-up
hari nie xsilap aku geng paskal dia baru balik dr obersea yg ajak main
harap2 x terjelir lah yea lidah balik kang
teringat aku last year cm nk mati tunggu bukak pose
wiken nie takde uat menda la lg pon
kemas umah jer lah
aku tgh fenin nie nk beli sofa baru ke x
yg lama boleh duduk 3 org
almaklum la beli mase dok KL umah kecik
sofanye pon kecik+comel
pastue murah
dh rase kayu2 sume
hahahaa
nk beli baru gabak2 kang pindah2 lagi
masuk umah keci balik, penin pulak aku nk letak mane
tgk la camne
xpon aku guna apa g ade je lah
meja makan smpi dua tue kene la guna semaksimumnye
byk meja kat umah nie nape ntah
langsir pon pakai yg lame aje lah
yg gantung since raya lepas xturun2 tue
basuh je la ek
then tmbh 1 langsir ready made kat hall
mahal ke murah aku tatau le
aku beli kat kedai cina kat manjung dpt la pnjg 8kaki
aku carik 9kaki tp takde
g kat kamdar paling panjang ade 7 kaki je
bab pasang langsir aku serah kat en.suami la
dia kata dulu slalu tolong mak dia pasang langsir 
langsir umah mak aku kampung pakai dawai spring sangkut paku je
kuih raya yg konpem hnye almond london yg pengasuh aku jual tue
dgn hasrat takmo habiskan duit on kuih ry byk sgt
kuih raya nie laku kat umah mak aku muor je
sbb ada byk team marhaban
tue fasal lah aku sponsor byk siket kuih kat mak aku compared the other half
biasanya kat umah mak aku sekali umat yg datang mmg berduyun
sampai penuh 1 hall tue
then mmg takde bg ketupat @ lauk2 mcm kebanyakan tempat kan
cuma adik beradik mak aku yg dok daerah lain selalunye lepak lama
yg tue kena ready makan
kenapa mcm tue? aku pon tatau. aku g raya kat umah sedara lain pon mcm tue gak
tpikir2 balik kalu bg mkn berat2 mmg kena masak tahap kenduri
sbb mmg ramai sgt da
camne leh tau ramai? aku tau sbb aku yg hulur duit raya
hee hee

hmmm...cuti raya aku dh approved dh
start jumaat 26.8 smpi la 4.9
mcm lama kan?!
cuti aku byk lg nie
biasa masuk GCR 10 hari jer
tahun ni aku byk MC tu psl la cuti xberapa luak
harinie tatau buka rumah ke luar
kalu umah kena masak sbb wiken xleh carik alasan
hee hee

wishlist july 2011 aku InsyAllah dapat
rezki aku minggu lepas






2 comments:

{{ Liza Othman }} said...

tahun ni raya mana? muor ke somban? =D
aku cuti tinggai 3 hari je, habeh utk raya 2 hari, belen 1 hari ja sampai akhir tahun.. nasib arr cfs ni hehe..
aku pon kuih raya takat 1 balang kecik aje kat rumah. takde sape nak datang pon, utk makan sendiri..banyak2 bagi kat mak aku je hehe..
tahniah sbb wishlist tak termakbul =D

Nozie Yusof said...

tahun nie raya muor dulu, ala amek 2 hari pon dh dpt seminggu kan..
kuih raya tak payah la umah aku nie, bkn de org dtg pon, sebalang dua mkn sendiri sudeh..ade nk dtg, masak je la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails