Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 15, 2011

ceciter benda best

lupakan semua perkara tak best yea
kang gundah gulaa
esok lusa aku takde, terlepas la peluang aku nak menikmati keceriaan & kegembiraan bukan
achievement nie bukan aku
tp en.suami yg hampir berjaya nak dapat kunci rumah kecil
luckily bukan rumah sarang burung sangat
very cosy for our family
ari selasa kitorg pg KL utk setel hal2 rumah tue
aku plak pg ofc baru nk anto surrat angguh sampai 31hb Dis
setel hal aku kat midvalley tue, terus ka pg setiawangsa g mkn kat sane
makan dgn geng en.suami la
ptg after lunch terus pg tmn cheras indah
dekat dgn umah lama aku
naseb baik la mmg dkt ngan kwsn 'jajahan lama'
tak payah menggagau carik
selama asben aku nie beli rumah nie dia tak pernah jumpe developer ni
kitorang dtg nie purposely nak byr n nk tau labreakdown ape yg nk kene bayor
tue yg aku kata kempis poket tue
habis almost 5k
dlm breakdown pymnt tue ada 'late payment charges'
hasil pembacaan aku sebelum nie kena hati2 kat sini sbb kdg2 kita tak sepatutnye bayar la
suh la developer kira manually walopon aactually diadh ade sistem
kdg2 sistem takleh caya jugak
memule dia caj 1.2k then bila kira manually ropenye hanya 800 aje
itupon mostly salah tue xde kene mengene dgnpurchaser pon
dlm kes rumah nie ejen ada lantik lawyer la
semua interim payment akan go through lawyer baru pegi kat developer
kenapa? aku xtau aku xchck kenapa mcm tue..
salah lawyer la dia delay payment sampai 1 - 3 bulan
padahal perumahan hantar check kat dia within the time limit la kan
tak tahula lawyer nie sengaja ke ape
asben baru nak check, tp dengornye lawyer nie call ape pon xangkat
sedih sedih sedih
tp kerana nk mendapatkan kunci, kena la jugak bayar dulu
naseb baik suh kire manually, xde la terlebih bayar
lepas utk utilities pon ade mahal jugak
tarif TNB & syabas utk umah aku nie lain sbb masuk kategori commercial
jadiknye deposit pon mhal la puang-puang
kalau under syabas utk rumah biasa dpt rebat rm20 kan
tp umah aku nie pakai ke xpakai tetap kene bayar rm30
adedeh..ingatkan dok KL xpayah bayor air kan
huhu
yg buat mahal lg adelah kena bayor deposit maintenance
mcm2 maintenance lah aku tgk
tp en.suami sgt lah excited nak dapat kunci
lom konpem nk duduk or nak sewakan
nk sewakan pon ok memandangkan umah nie biase2 je
kpd kengkawan yg tgh carik rumah dlm KL, developer nie tgh buat lg 1 rumah
tp sahih la bukan rumah teres, ada kondominium nk naik sebelah je dgn umah nie
harga minimum 197k, tp maximum xsampai 300k
size mmg mcm nie lah size rumah kat KL
cer google 'teratai residence' ada few units left
kalau minat la
sbbnye susah nak carik rumah yg dekat gila dgn KL dgn harga nie
kalu nak g KL dekat je, kalau xjem 20 minit sampai dah
public transport mcm bas nk g LRT ade lalu kat sini
ade gak gang askar beli rumah kat sini developer tue la kata

baiklah
utk cerita tak best, i keep it for myself
semoga selamat semuanya k



1 comment:

Nur Hareza said...

best kan dah adarumah sendiri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails