Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 9, 2011

rayuan aku

bulan december terasa sangat singkat utk aku
aku pon tak sangka perit rasa kene transfer
ia mungkin mudah bg sesetengah org
tp bukan aku
setiap org ada pandangan dia sendiri
selama 4++ tahun kawen aku selalu risau kalau asben aku kena draf mane2
tapi pd tahun 2011 nie mmg aku terase benor la aku plak yg akan kene transfer
akhirnye dh penghujung tahun betol la ramalan aku tue
after report duty on 1st dec nie tibe2 dh 10hb dah
tempoh tanggu aku tinggal 4 hari je..
but aku decide nk sambung tangguh lg sampai 31 disember 2011
mmg akan effect senioriti aku
i don't mind bcoz this is about family
Allah nak duga aku sikit
antara family n gaji aku pilih family selagi ada ruang
kalau rayuan aku ditolak
kena pikir balik la nk buat camner
update psl rayuan aku tue
aku dah submit rayuan aku byhand kat bos di CPK
aku namakan sbg en.A
luckily masa aku submit rayuan tue mmg dia ada di ofc
lepas tue aku dengar 2minggu dia takde kat ofc
so dpt la aku dgn kwn aku mengadap terus dgn dia
lepas seminggu takde khabar berita
aku call anak buah dia
aku namakan sebagai en.Z
dia nie mmg tak patut diletak kat kaunter sbb dia mmg sgt tak pandai jaga hati
dah la aku tanya baik2
aku nak tau mcm mana dgn proses rayuan tue
lepas ke tak lepas
bila panel nk meeting
dia boleh jwab mcm nie je
"kalau saya tak silap semua rayuan ditolak, awak tak dapat lagi ke surat?"
aku dh mencarut dlm hati dh nie
$^%&^%%$&^%$%*^%$@#@$
aku tak puas hati aku call en.A balik
sekali dia menjawab dgn tenang
eh mane ada kami menolak rayuan
sy dh plan dh panel meeting 22hb
saya pon tak boleh nk tolak, sy takde kuasa
kalau ada panel baru la ada pandangan pelbagai
bukan pandangan saya @ bos sahaja
yg penting dia kata kene report duty
and minta tangguh
alhamdulillah tenang siket la dengor jwabn en.A
terus terang la aku kata
lepas je aku ckp dgn en.Z aku terus menangis
aku terus sakit kepala gila2
terus semalaman xtido
terus buat ape pon xkene
selama sehari aku mcm tue sampai la aku tergerak nak telepon en.A
VODO kan en.Z nie
aku terus la mention name en.Z kat en.A
dia pon kata dia tak mengamalkan sistem diktator
the right word for you la en.Z
 
*******
mudahkanlah perjalanan hidup ku Ya Allah
kerisauan aku psl rayuan sampai aku terlupe psl SBPA
dh tau gaji baru berapa?
aku belom tau n tak dpt agak pon
yg pasti ade jwtn baru 
J1-1 & J1-2


2 comments:

ninieZUERYANNIE said...

nozie, sian ko.. paham, walaupon x mengalami.. dlm happy ade duka ni.. mmg pening kepala weh, aku yg setakat nak cr nursery, x payah nak pindah negeri lagi dh pening.. ni kan ko plak yg terpaksa pk macam.. mudah2an sumernye ok.. & en Z tu serius mcm bagus.. hensem sgt ke die tu?

Nozie Yusof said...

setakat nie masih ada harapan lg..aku sambung tangguh lg rasenye nie sampai end of dis year, xkan nk blah je time nk tutup akaun plak tue. kalau bos aku xnak aku pon xpe, janji aku dpt stay dgn family
aku pon xpernah jumpe en.Z, dgn en.F tue pernah la..jwb soklan mcm dh kene program. takde perasaan langsung

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails