Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 27, 2011

entry ke - 196

tahun lepas aku berjaya buat 100 entri
tahun nk capai KPI 100 entri jugak lah
so skang ade lg 4 entri
i try
ini pon dh kira 1 entrikan
nantikan entri JJCM dgn tema makan selagi boleh
mmg makan saje
hue  hue hue
*********
skang tibe masa utk buat food review
last 2 weeks aku sgt banyak makan sate
dimulakan dgn satay 
1. SATe padang tembak - yg ini recommend by en.suami yg katanye selalu mkn sate kat sini masa ktorg PJJ. mkn kengkawan dia yg pelahap tue boleh makan byk giloz. memule aku rase ok la sedap tp so so je. takdelah saangat sedap. besar la jugak sate dia. sate ayam & daging selalunye same harga kan, tp harga sate daging dia mahal siket dr sate ayam

2. sate kak mah - lokasi shoplot belakang bustand manjung dekat dgn ana muslimland tue. recommend by kwn fesbuk. hmm..rasa sate tp bukan taste aku kot. pastue servis dia lembab cam har**. kalau lapar gila xyah la kedai nie, buat marah aku jaa

3. bendang londang sate bota - yg nie kat tepi jlan ipoh-lumut dekat area bota. aku tak pernah makan 'dine-in'. aritue sekali ada kontraktor blanja tapau je. merasa lah jugak sata sedap nie..tp sersly mmg sedap gila ko. tp sbb aku tapau je kan, sampai rumah dh sejuk sbb kene aircond keta lg..klu pegi ipoh kena singgah nie


4. dan akhir sekali sate yg masuk kategori sedap adalah sate mutiara - lokasi PERNAMA a.k.a mutiara armada. kene la dgn tekak aku. mmg A lah..dgn sate dgn kuah dia sekali mmg mantap. ada yg kata org desperate je beli barang n makan kat pernama nie..tp nie tekak aku kan. hehe

sekian lah food review utk kali ini
selamat mencube
maaf! takde gambar sate di tempat kejadian
=)


2 comments:

Farzlyna Mustafar said...

tekak kite mmg serupa lahh. sate kak mah tu memang lembabs tahap gaban. mmg da lama blacklist kedai itu. Sate bendang londang terbaik... rekod Guiness book i bole makan30cucuk. wauuuu weeee

Nozie Yusof said...

sate bendang londang nie mesti sedap kan kalu mkn kat situ..tp kalu lalu tgk beratur org nk beli kan. sedapnyeeee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails