Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 28, 2011

SENTAP 1

bila kawen dgn navy or askar nie
mesti ko akan dapat soklan yg membuat aku
SENTAP
naseb baik la kawan
kepada kengkawan yg pernah terfikir
soalan yg aku reveal nie
plz la jgn tanya lg

'ASKAR/TENTERA KALAU TAK PERANG DIORANG BUAT APA EK?'
'DORANG REHAT2 GOYANG KAKI JE KE?'
KALAU MCM TUE MAKAN GAJI BUTA JE LA'

kepala hangguk ko
sedap je mulut tue kannnn?!!!!
naseb baik la kawan
kalau tak mmg sampai lutut aku kat hidung ko
sampai mcm tue sekali org punya pandangan
boleh tak pikir sikit

KALAU PERANG
ASKAR/TENTERA TAK ADA
WHAT HAPPEN TO US?

mmg ada pertikaian atau keraguan tentang kekuatan barisan pertahanan nie
tapi ini kan dh mmg kerja dorang
pandai la dorang nak buat mcm mana

yg aku SENTAP sangat tue
laki aku navy laa..
tiap bulan g cucuk kat ATM
nak beli susu anak, nak beli beras
siap ada potong paksa nafkah isteri lagi
nak jaga family lagik
cam aku skang ok la tak kene belayar
yg kene belayar tue
tinggal isteri & anak berhari2 bukan ada elaun pon
yg PJJ melambak2
ada wife sanggup berhenti kerja 2 tak kerja sbb nk ikut suami

TAK LAYAK KE AKU SENTAP?????

5 comments:

ninieZUERYANNIE said...

nozie, aku x penah kot tanya soalan seperti itu, kan? huuu.. ;)

Nozie Yusof said...

tak tak tak...ko tak tanya. jgn ko tepikir nk tanye lak

Farzlyna Mustafar said...

ada org pnh tanye kat lyn " ko agak2 klw laki ko sailing every port tu dia wat apa ek?" lagi kureng ajer kan?

bertabah lah kite as wife navy ni, klw x perang, of course la belatih perang kan or perkara2 yg sewaktu dgnnya.

Nozie Yusof said...

itupon kira soklan sentap no. 2 la tue..sabor je le. nak carik rezki yg halal pon kena blame bukan2
=D

Farzlyna Mustafar said...

ala.. koje apa pun same.. yg pntg attitude.. klw da gatei tukang kebunskolah pun skandel ye dak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails