Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 26, 2012

credit card scammers?

last week masa aku tgh MC
byk sgt panggilan dr unknown number
nombor tak kenal mmg malas la nak angkat
lagi2 no DIGI 0162117953
sekali arinie aku dah masuk kijo
aku pon angkat la jugak, takut2 kang kontraktor ke sape2 ke
malangnya dia adalah yg konon2 jual insurans
otomatik caj kat kredit kad
yg makcik heran, mane aku ada kredit kad
udah lama aku slash sbb 'takuit' tbabas
baru den teringat last week ada dpt surat dr mybnk
hirepurchase baru pon guna mybnk jugek
skali ape agaknye apek mebeng tue buat agaknye
boleh plak surat tue inpom suh aku amek kdt kad
ih ih ih
padanle yg menelepon aku tue tanya aku pgg kdt kad visa ke amex ke
aku jwb le sy xde kdt kad
dan2 tau aku belom amek lg kat mebeng
ntah le nak amek ke idak
kdg2 rasa mcm perlu kot2 sng nk bel tiket flight
ataupon kene g kursus time sengkak ke kan
tnggl swipe aje
akan kupikirin!


berbalik pd kes yg insurans bla bla bla td
bila aku jwb aku takde kad tue terus dia kata nti dia call tadik
tp hati nie rs xbest lah
bila aku selidik2
nie kira mcm gang nk curik identiti kad kredit la ek
sbb aku tak amek lg kad kredit lg so aku takde la security number tue
Allah nk tolong jugak aku yg byk dosa nie
Alhamdulillah terlindunglah aku dr pentipu pentipu
yg satu gang nie plak dia call kata kan supply kita traveler kad
ala yg dpt harga promosi kat mcm2 hotel
mcm kan aku  nie kuat travel mcm dulu
pakai gomen rate sudah le
sedap2 aje caj kat kad kita
pdhal gunenye kad itu tak seberapapun
ada la voucher MAS 50hengget
aku cakap mcm dh pernah kena kan
mmg pon*tp bukan aku*
geram aku klu nk diingat2

pakai kad plastik bole tp sila kawal yea
share&care

2 comments:

Makbed said...

haih...

kdt kad baguih utk gi check in hotel dan beli kasut mahal secara tidak sengaja.

tapi, jaga-jagalah..

dan jaga beli insurans kot telepon. bahye... lagi2 kalau prmeiumnya dibayar pakai gedik kad tu.

Nozie Yusof said...

Byk kali dh dpt call cenggitu, tp tepis la sana-sini sbb cm sng sgt je ikut telepon.
Kasut mahal beli yg mampu byr cash ja..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails