Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 3, 2010

labor day

labor day aku biase2 aje
duduk di rumah je mase 1 may
aku dengar hway jem dasat gile
pdhal cuti same je mcm wiken yg biase

sebelum aku ade citer siket psl aku apply mau pindah n mau citer all the cronology kan
ok lah
kerana hari ini aku tadek idea pe nk tulih
nie aku citer la siket
sebagai ingatan utk aku & kwn
dpt ke tak dpt belakang kire

mule2 dulu aku apply nk pindah lumut ikut saluran yg beto lah
isi borang format CPK
boss sign pengarah sign sume lah
aku kepilkangiler lah kepilsurat yg menyatakansorry le ayat skem siket..haha unit nie perlukan engineer kat pojek lumut
aku mintak JKR TLDM Lumut & JKR Manjung
aku isi mase tue bulan 11 kot camtue
tak lama jugak lah lepas tue dpt reply dr Bhgn Dasardasar ape aku pon tatau lah! lu pk lah sendiri,
CPK bgtau tiada kekosongan
fine, lgpon dia bgtau aku tak ada kosong
tak ade lah diam seribu bahasa, tanpa khabar berita

hari demi hari aku makin stress kot
aku rs meong ape lah sume
pk sgt mase depan kot
aku jumpe Pengarah aku
aku mintak nk tukar unit internal sahaja
aku nk buat kerja teknikal
selama hampir 3 tahun kat JKR nie aku uat kije korporatkeparat kot
aku rs unfair
engineer baru yg masuk tue lg terer uat kije core business JKR
which is technical stuff kan
ade unsur dengki kat situ
tp secara verbal nye Pengarah aku setuju
strt dpd tue lah mcm2 khabar angin aku dengar
konon nk swop ngan unit lg 1 tue
tp sape lah yg bertuah sgt nk dpt pahala
sukarela mau buat kerja korporat
mmg nan ado lah
iklan : sape 41 jkr nk uat korporat kat cwgn aku sila lah apply masuk sini
pasti ade kekosongan beb
akhirnye aku terpakse tunggu sape2 kat unit lg 1 dpt mimpi
pastue serah diri masuk korporat
hehe

dek ketidaktahanan stress last month
aku tulis surat sekali lg kepada Pengarah aku, s.k 2 unit aku n unit lg 1,
sekali lg dengar khabar angin sahaja
but tak ada progree
pastue aku dh strt nk rebel
tensen tak korang kalau diberi harapan plasu??
stress aku jadik double
double mean trouble aite?

aku g jumpe ngan org USL & EO mintak pendapat
iyer, lebih kepada simpati
tak semena-mena aku ada dlm bulik bos unit lg 1
mintak menjelaskan situasi sebenar sbb tak ade progress
progress nye cume USL dh tulis surat kpd CPK mintak aku ditukarkan ke sana
dengan kelulusan Pengarah
yg mane buleh membawa
kepada situasi
kalau aku dpt, aku akan kekal di lumut
myb 5 - 10 tahun!!
naseblah kena tukar butiran projek
huhu

itu lah kronologi aku yg tgh sengal-bengal nie
ape pon yg berlaku
ade hikah di sebaliknye
so kwn-kwn
doakan lah yang terbaik utk aku







4 comments:

Nozie Yusof said...

panjang jugk aentry aku..haha

Suliana said...

penantian satu penyeksaan.. jangan berhenti berharap:-)

ninieZUERYANNIE said...

nozie, hrp2 dpt berita best la x lame lagik.. sian kat ko..

Nozie Yusof said...

sue : mmg tak berhenti berharap sejak november yg lalu

ninie : AMIN..kalu ko nk antar engineer kat pojek lumut, sajeskan lah name aku

haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails